Brouwerij Belhaven Brewery

Belhaven Brewery is de oudste nog werkende brouwerij van Schotland. De brouwerij werd opgericht in 1719 en ligt een dertig kilometer ten oosten van Edingburgh. Belhaven staat voor 'mooie haven'. Belhaven Brewery was altijd sterk lokaal georiënteerd en is dat eigenlijk nog steeds.

Onze topbieren

Beste Bier
9,5

Wee Heavy

Belhaven Brewery

Wee Heavy van Belhaven Brewery is een Scotch Ale gebrouwen met de allerbeste Schotse mout. Het bier heeft subtiele zoete aroma's uit de geroosterde mout en haalt een gekruide fruitigheid uit de hop. Dit is een rijk bier met een volle body, een vloeibaar gebakje!

Scotch Ale

Aroma
Zoet
Bitter

7,7

Twisted Thistle IPA

Belhaven Brewery

Twisted Thistle is een India Pale Ale vol hoppige aroma's en met een goede balans tussen de zoetheid van de mout en de bitterheid van de hop. De fruitige citrusaroma's overheersen in dit bier. Vooral de grapefruit is nadrukkelijk aanwezig. Een vriendelijke, ronde IPA.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Bitter

7,5

Speyside

Belhaven Brewery

Behalve Speyside is een Golden Ale die heeft mogen rijpen op houten vaten. Gevolg is dat de Speyside fraaie tonen van vanille bevat en tevens subtiele whiskyaroma's. De complexiteit is bijzonder zeker in combinatie met het toch wat lage alcoholpercentage van 6,5.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Belhaven Scottish Oat Stout

Belhaven Brewery

Belhaven Scottish Oat Stout is een zachte Schotse Stout met aroma's van chocolade, haver en koffie.

Stout en Porter

Zoet

6,0

Belhaven Scottish Ale

Belhaven Brewery

Belhaven Scottish Ale is gebrouwen met de fijnste lokale ingrediënten. Een rijk en donker bier met slechts 5% alcohol. Je ruikt de zoetheid van de mout en proeft die zoetheid in combinatie met een kruidige fruitigheid vanuit de hop. Een smaakvol rond bier, dat zo heerlijk en makkelijk naar binnen glijdt.

Scotch Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Intergalactic Dry-Hop Lager

Belhaven Brewery

Intergalactic Dry-Hop Lager is een soepel en subtiel ondergistend bier. Dankzij de dry-hopping heeft dit bier veel frisse aroma's van citrusfruit. Drink dit bier lekker cool. Dat maakt dit bier crispy en een fijne dorstlesser.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25