8,0

brouwDOK Whey Tripel

brouwDOK (14)

brouwDOK Whey Tripel is een Tripel. Een blond en krachtig bier met een alcoholpercentage van 9,0%.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
9.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
9 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,0

Het oordeel van de Bierista's

brouwDOK Whey Tripel is beoordeeld met een gemiddelde van 8,0 door onze Bierista's

8,0

Smaak

7,5

Zicht

7,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"lekker biertje om rustig van te genieten met een lekker hapje."

Feike Boersen

960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,4 Zicht troebel licht amber kleuttje, met een mooie schuimkraag

7,0 Neus lichte geursensatie

8,5 Smaak volle bittere smaak met een droog mond gevoel

Spijssuggestie lekkere oude of romige kaas.

7,5

"Gebrouwen met verse biologische wei afkomstig van de kaasboerderij Henri Willig in Katwoude (nabij Volendam)"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Donkeroranje en mooi troebel met mooi blijvend schuimlaagje

7,5 Neus Iets moutig, zoetig, fruitig

7,5 Smaak Moutig, bloemig/fruitig en zoetige smaak. Licht prikkelend (snel weg) en redelijk vol en zacht mondgevoel. Fruitige, in de verte iets van abrikoos en een iets licht bittere en wrange afdronk.

Spijssuggestie Kaasplank van Henri Willig !!!

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen