Brooklyn Brewery (9)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"Bourbon. Dat is de het eerste wat je ruikt (en proeft) bij dit bier, dat zo zwart is als de nacht. Verder veel donkere chocola, zoete koffie, vanille en alcohol. In dat laatste zit het gevaar: je proeft het wel alcohol, maar de 11,8 % haal je er echt niet uit. En het is een grote fles ..... Dit is een stijl waar ik erg van hou, dus dat levert sowieso al een bonuspunt op. Het enige negatieve aan dit bier is het gebrek aan body, en dat haalt het een beetje uit balans. Zo'n bier zou zich als motorolie aan het glas moeten hechten en als hoestsiroop je keel moeten smeren. Maar dat doet het niet. Toch een dikke 8 voor deze zwaargewicht, die het vast goed gaat doen bij een stevige chocolade mousse. "
Joris van Esch