8,5

Brettûne No. 21 Gerookte Citroen

Grutte Pier Brouwerij (34)

Deze Bretttune N0.21 is de Grutte Pier Tripel die van 03-01-2019 tot 01-06-2020 in eiken houten vaten heeft gezeten. Voor het afvullen heeft de brouwer citroenen gerookt en het bier hier een maand op laten rijpen. Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,5

Het oordeel van de Bierista's

Brettûne No. 21 Gerookte Citroen is beoordeeld met een gemiddelde van 8,5 door onze Bierista's

8,5

Smaak

7,0

Zicht

8,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,5

"Een mooi gebalanceerd bier met complexe smaken. Eén om rustig van te genieten."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Strogeel, oranje misitg/troebel bier met een fijne schuimkraag die langzaam inzakt tot een dunne laag.

8,5 Neus Friszuur van citrus en appel met een duidelijke geur van eikenhout.

8,5 Smaak De eerste slok heeft een behoorlijk zure smaak met een samentrekkend mondgevoel. Eenmaal gewend komt de smaak van eikenhout naar voren, samen met een frisse citroen smaak. De body is redelijk vol met een fijne koolzuurprikkeling. De nasmaak is zuur, droog, met tannines, maar ook fruitig.

Spijssuggestie Als aperitief met wat lichte hapjes, tijdens het diner bij visgerechten, maar ook later op de avond met romige kazen.

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen