7,6

Bird Apres Kievit Oak Aged Jägermeister

Bird Brewery (55)

Dit donkere, kruidige winterbier (9,2%) is perfect voor de koude winterdagen. Door Oak Aging komt er een flinke dosis kruidigheid en warmte van Jägermeister bij, dat maakt deze special extra bijzonder! Zet je favoriete muts op, knal de Aprés Ski hits uit de speakers en waan je volledig op de piste!

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
9.2%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
9 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,6

Het oordeel van de Bierista's

Bird Apres Kievit Oak Aged Jägermeister is beoordeeld met een gemiddelde van 7,6 door onze Bierista's

7,6

Smaak

7,6

Zicht

7,4

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,7

"Mooie, volle winterbier, goed in balans. Lekker rustig van genieten "

Marcus Bot

20.435

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Donkerbruin, iets rode gloed, ring van schuim, mistig

7,0 Neus Kruidig aroma van jagermeister

7,7 Smaak Zachte, kruidige smaak, warmte van alcohol, licht zuurtje, hint van vanille

Spijssuggestie Lekker met tartiflette

7,5

"Aangenaam en verwarmend winterbier, met een prachtig uiterlijk, goede neus en smaak. Goede balans tussen bier en kruidenbitter."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Roodbruin kleurig bier, helder, met een flinke crème kleurige kraag van fijn schuim, die best stabiel is.

7,5 Neus Kruidige, alcohol gedragen geur

7,5 Smaak vrij zoet in de eerste instantie. Dit wordt vlug overdonderd door een stevige alcoholtoon, waarin in zich een kruidigheid bevind en een bittertje. Afdronk goed kruidig, en nasmaak heeft eveneens kruidige bitterheid, die alcohol gedragen is. De kruidenbitter doet zijn werk prima, zonder overheersend te zijn. Goed evenwicht tussen bier en kruidenbitter. Goed verwarmend zoals het hoort voor een winterbier. Ook vandaag (bij 22graden) lekker.

Spijssuggestie worst- / kaasplankje

7,7

"Verwarmend kruidig biertje maar had er meer van verwacht. "

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,8 Zicht Roodbruine kleur met beige schuimkraag.

7,8 Neus Kruidig en zoet.

7,6 Smaak Kruidig en verwarmend.

Spijssuggestie Kaas en appelgebak.

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen