7,5

Berliner Kindl Weisse Das Original

Berliner Kindl (3)

Berliner Kindl Weisse Das Original is een Berliner Weisse, een zuur bier met een alcoholpercentage van slechts 3%. Een fris bier met een tintelende smaak, dat vaak wordt gedronken met een scheutje siroop.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
3.0%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
3 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Gemengde gisting

Mijn bieren

7,5

Het oordeel van de Bierista's

Berliner Kindl Weisse Das Original is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,4

Smaak

7,6

Zicht

7,1

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"Okee, je moet er van houden. Persoonlijk vind ik het een mooi bier. Goed van kwaliteit ook! Tevens een leuk stukje Duitse brouwgeschiedenis"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,3 Zicht Zonnig blond en troebel

7,3 Neus Een scherp fruitig aroma. Toefje vers graan

7,7 Smaak Een opvallend strak en zuur bier dat vooral aan melkzuur en een droge Champagne doet denken. Overheersende maar verfrissende zuurgraad met daarnaast toetsen van fruit en vers graan. Vooral op de afdronk komt er aardig wat citroen naar voren. Soldaten van Napoleon noemden het bier ‘Champagne van het nooden’

Spijssuggestie Fruitige salades. Vis

7,0

"Als je van de zure, of verfrissende kant des levens houdt (kan heel opwekkend en louterend zijn) is dit je ding. Het zuur gehalte in dit bier getuigt overigens van grote zuiverheid. Doet niet zozeer aan een "gewone" weisse denken. Het is meer door de (overigens gezonde) zure appel - daar heeft de smaak namelijk ook kenmerken van - heen bijten. Er zijn meerdere brouwerijen op de wereld die zeggen een Berliner Weisse te maken, maar met dit heb je volgens brouwer Berliner Kindl (sinds 1872) het origineel te pakken."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zuur
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,8 Zicht Licht groen/geel, zeer helder en rijk aan koolzuur. Matig, wit en medium schuim, dat snel inzakt.

6,9 Neus Frissig en moutig.

7,0 Smaak Behoorlijk zuur en moutig (bijna granig) door elkaar heen. Heeft iets fris, maar ook lichtelijk iets van wrangheid. Als je (citroen) zuur lekker vindt, geen probleem. Er lijkt namelijk geen zoete kant aanwezig in dit bier ter compensatie. In de nasmaak mild zuur en ook wat mout.

Spijssuggestie Zure appel schijfjes besprenkelt met citroensap + rozijnen (en krenten) voor het zoet (en dat eventueel in een appeltaart of mogelijk ander gerecht (gevuld gevogelte)).

Hertog Jan Proeftuin blijft verrassen

De experimentele reeks bier uit de Hertog Jan Proeftuin wordt dit jaar uitgebreid met vier bijzondere bieren. Die wil je als echte liefhebbers niet missen.

Verder lezen

Moersleutel Macaroon Machine Coconut Pastry Stout - Dik, dikker, dikst

Je hebt bieren die je spreekwoordelijk met mes en vork moet drinken, omdat ze zo dik zijn. We hebben er weer een gevonden!

Verder lezen

Consumptie alcoholvrij in tien jaar tijd verviervoudigd

De consumptie van alcoholvrij blijft maar doorgroeien. In de afgelopen tien jaar steeg de consumptie tot 819.000 hectoliter per jaar.

Verder lezen

We drinken weer meer alcoholvrij bier

Branche-organisatie Nederlandse Brouwers heeft cijfers over 2022 gepubliceerd, waaruit blijkt dat er steeds meer alcoholvrij bier wordt gedronken.

Verder lezen