7,8

Berghoeve Warm Applaus

Berghoeve Brouwerij (42)

Warm Applaus is een Scotch Ale van brouwerij Berghoeve. Het bier is vol rood van kleur en vrij kruidig van smaak. De aroma's zijn afkomstig van de gebruikte mouten en edelhoppen. Maar ook koriander en jeneverbes zorgen voor extra kruidigheid in dit verwarmende bier. Warm Applaus is ook zeer geschikt en te laten rijpen.

Details

Bierstijl
Alcohol
6.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,8

Het oordeel van de Bierista's

Berghoeve Warm Applaus is beoordeeld met een gemiddelde van 7,8 door onze Bierista's

7,5

Smaak

6,5

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,8

"Warm en zacht zoetig bier met aangename mix van caramel en kruiden. Er zit wel een wat verborgen bittertje in, maar gezien de gebruikte bitterhop had ik toch wat meer hopkarakter verwacht. Jammer van de gushing, oorzaak jeneverbes?"

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,5 Zicht door mijn jarenlange ervaring als bierkeurmeester is het gelukt om ondanks een flinke gushing toch een roodbruin bier met overvloedig bruinig schuim zonder geknoei in het glas te krijgen. door de gushing is het schuim erg onregelmatig en zakt het vrij snel in tot een dun randje.

8,0 Neus warm en zoetig kruidig uitnodigend aroma. de jeneverbessen drukken het typische koriandergeurtjenaar de achtergrond maar vormt wel een harmonisch geheel hiermee. Het etiket vermeld dat er ook rookmout gebruikt is maar dit is niet waarneembaar.

7,5 Smaak zacht-zoete combinatie van caramelmout met de gebruikte kruiden. mondgevoel is warm en wat plakkerig. nasmaak is zoet kruidig. Het etiket vermeld dat er ook rookmout gebruikt is maar dit is niet waarneembaar.

Vet & Lazy financiert binnen twee weken succesvol 200.000

De Rotterdamse bierbrouwerij Vet & Lazy is via CrowdAboutNow een crowdfunding gestart om hun eigen bar aan de Maas te openen.

Verder lezen

Verfrissende bieren voor een sprankelend voorjaar

Ontdek de beste voorjaarsbieren via Bierista. Proef de lente op zijn best met Bax Bier Rokkenjager, St. Bernardus Wit en vandeStreek Zonnesteek.

Verder lezen

VandeStreek viert 10-jarig jubileum

Lees alles over hoe VandeStreek bier het 10-jarig jubileum viert met een feestweek en ontdek de nieuwe Celebration DIPA "Cheers to the next 10 years".

Verder lezen

Bier draait om kennis en beleving

Bier heeft een ziel en verdient het om met respect behandeld te worden. Kennis en beleving zijn daarbij onmisbaar.

Verder lezen