7,8

Berghoeve Warm Applaus

Berghoeve Brouwerij (46)

Warm Applaus is een Scotch Ale van brouwerij Berghoeve. Het bier is vol rood van kleur en vrij kruidig van smaak. De aroma's zijn afkomstig van de gebruikte mouten en edelhoppen. Maar ook koriander en jeneverbes zorgen voor extra kruidigheid in dit verwarmende bier. Warm Applaus is ook zeer geschikt en te laten rijpen.

Details

Bierstijl
Alcohol
6.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,8

Het oordeel van de Bierista's

Berghoeve Warm Applaus is beoordeeld met een gemiddelde van 7,8 door onze Bierista's

7,5

Smaak

6,5

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,8

"Warm en zacht zoetig bier met aangename mix van caramel en kruiden. Er zit wel een wat verborgen bittertje in, maar gezien de gebruikte bitterhop had ik toch wat meer hopkarakter verwacht. Jammer van de gushing, oorzaak jeneverbes?"

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,5 Zicht door mijn jarenlange ervaring als bierkeurmeester is het gelukt om ondanks een flinke gushing toch een roodbruin bier met overvloedig bruinig schuim zonder geknoei in het glas te krijgen. door de gushing is het schuim erg onregelmatig en zakt het vrij snel in tot een dun randje.

8,0 Neus warm en zoetig kruidig uitnodigend aroma. de jeneverbessen drukken het typische koriandergeurtjenaar de achtergrond maar vormt wel een harmonisch geheel hiermee. Het etiket vermeld dat er ook rookmout gebruikt is maar dit is niet waarneembaar.

7,5 Smaak zacht-zoete combinatie van caramelmout met de gebruikte kruiden. mondgevoel is warm en wat plakkerig. nasmaak is zoet kruidig. Het etiket vermeld dat er ook rookmout gebruikt is maar dit is niet waarneembaar.

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen

3 Bierstijlen die perfect bij de winter passen

Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.

Verder lezen

Hij komt, hij komt... Maar wat neemt 'ie mee?

Afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks

Verder lezen