7,8

Berghoeve Warm Applaus

Berghoeve Brouwerij (41)

Warm Applaus is een Scotch Ale van brouwerij Berghoeve. Het bier is vol rood van kleur en vrij kruidig van smaak. De aroma's zijn afkomstig van de gebruikte mouten en edelhoppen. Maar ook koriander en jeneverbes zorgen voor extra kruidigheid in dit verwarmende bier. Warm Applaus is ook zeer geschikt en te laten rijpen.

Details

Bierstijl
Alcohol
6.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,8

Het oordeel van de Bierista's

Berghoeve Warm Applaus is beoordeeld met een gemiddelde van 7,8 door onze Bierista's

7,5

Smaak

6,5

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,8

"Warm en zacht zoetig bier met aangename mix van caramel en kruiden. Er zit wel een wat verborgen bittertje in, maar gezien de gebruikte bitterhop had ik toch wat meer hopkarakter verwacht. Jammer van de gushing, oorzaak jeneverbes?"

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,5 Zicht door mijn jarenlange ervaring als bierkeurmeester is het gelukt om ondanks een flinke gushing toch een roodbruin bier met overvloedig bruinig schuim zonder geknoei in het glas te krijgen. door de gushing is het schuim erg onregelmatig en zakt het vrij snel in tot een dun randje.

8,0 Neus warm en zoetig kruidig uitnodigend aroma. de jeneverbessen drukken het typische koriandergeurtjenaar de achtergrond maar vormt wel een harmonisch geheel hiermee. Het etiket vermeld dat er ook rookmout gebruikt is maar dit is niet waarneembaar.

7,5 Smaak zacht-zoete combinatie van caramelmout met de gebruikte kruiden. mondgevoel is warm en wat plakkerig. nasmaak is zoet kruidig. Het etiket vermeld dat er ook rookmout gebruikt is maar dit is niet waarneembaar.

Een opener die je dag afsluit?!

Heineken heeft een high tech oplossing voor een low tech probleem. Een bijzondere opener die luistert naar de naam 'The Closer'.

Verder lezen

Grolsch en Brouwersnös brouwen samen bier voor Slag om Grolle

Grolsch en Brouwersnös hebben samen een bier gebrouwen ter gelegenheid van het evenement De Slag om Grolle.

Verder lezen

Brand bewijst: Bier is emotie

Heineken bracht deze week nieuws over Brand naar buiten. Een storm aan reacties volgde. Hoe bier emoties kan losmaken.

Verder lezen

AB InBev brouwt met groene energie

Er worden vele miljarden glazen bier gebrouwen met solar. AB InBev loopt voorop als het gaat om het gebruik van duurzame energie.

Verder lezen