7,8

Berghoeve Warm Applaus

Berghoeve Brouwerij (46)

Warm Applaus is een Scotch Ale van brouwerij Berghoeve. Het bier is vol rood van kleur en vrij kruidig van smaak. De aroma's zijn afkomstig van de gebruikte mouten en edelhoppen. Maar ook koriander en jeneverbes zorgen voor extra kruidigheid in dit verwarmende bier. Warm Applaus is ook zeer geschikt en te laten rijpen.

Details

Bierstijl
Alcohol
6.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,8

Het oordeel van de Bierista's

Berghoeve Warm Applaus is beoordeeld met een gemiddelde van 7,8 door onze Bierista's

7,5

Smaak

6,5

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,8

"Warm en zacht zoetig bier met aangename mix van caramel en kruiden. Er zit wel een wat verborgen bittertje in, maar gezien de gebruikte bitterhop had ik toch wat meer hopkarakter verwacht. Jammer van de gushing, oorzaak jeneverbes?"

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,5 Zicht door mijn jarenlange ervaring als bierkeurmeester is het gelukt om ondanks een flinke gushing toch een roodbruin bier met overvloedig bruinig schuim zonder geknoei in het glas te krijgen. door de gushing is het schuim erg onregelmatig en zakt het vrij snel in tot een dun randje.

8,0 Neus warm en zoetig kruidig uitnodigend aroma. de jeneverbessen drukken het typische koriandergeurtjenaar de achtergrond maar vormt wel een harmonisch geheel hiermee. Het etiket vermeld dat er ook rookmout gebruikt is maar dit is niet waarneembaar.

7,5 Smaak zacht-zoete combinatie van caramelmout met de gebruikte kruiden. mondgevoel is warm en wat plakkerig. nasmaak is zoet kruidig. Het etiket vermeld dat er ook rookmout gebruikt is maar dit is niet waarneembaar.

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen