6,9

Belching Beaver Viva La Beaver

Belching Beaver Brewery (2)

Belching Beaver Viva La Beaver is een Mexican Chocolate Peanut Butter Stout. Een dessertbier met tonen van kaneel, koffie, chocolade, pinda's en lactose.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
6,9

Het oordeel van de Bierista's

Belching Beaver Viva La Beaver is beoordeeld met een gemiddelde van 6,9 door onze Bierista's

6,9

Smaak

6,8

Zicht

6,9

Neus

Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,9

"Deze stout is harmonieus, maar niet overrompelend. Op een paar accenten na blijft alles aan het oppervlak en dat maakt het toch wat laf en staat ver van vurige Mexicaanse allure. Over het algemeen geen goede spijsbegeleider en bijvoorbeeld niet geschikt naast uitbundige Mexicaanse bonenschotels, die meer pit aan de dag leggen. Ook de afbeelding op het 473 ml. blik is uitbundiger dan het bier zelf."

Ton van der Koppel

19.670

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,8 Zicht Zwart, ondoorzichtig en rijk aan koolzuur. Redelijk aanwezig beige/bruin en medium schuim, dat snel weg knispert.

6,9 Neus Direct duidelijk pindakaas samen met chocolade aroma in de neus, dat vriendelijk geluimd je hand in hand tegemoet treedt. Maar ook met koffie tinten die door het bier heen verweven zitten en niet echt opvallen.

6,9 Smaak Een wat zoetige snoeperige combinatie met nu vooraan chocolade, in mindere mate gevolgd door nog wat peanut butter. Met het zoete komt lactose (melksuiker) op de proppen, wat ook iets melkachtigs meebrengt. Ongecompliceerd en zelfs wat dunnetjes tijdens de beleving. Als kruidig accent kaneel impressie doorheen de smaak, maar vagelijk. Afdronk mild zoetig met chocola, tikje droog.

Spijssuggestie Met belegen kaasblokjes, (on)gebrande pinda's en wat noten als amandelen, walnoten of hazelnoten. Studentenhaver. Op het vlak van snackerigheid valt hier veel voor te bedenken als allerlei besmeerde toastjes onder meer met diverse soorten leverworst. Zelf zien ze het als geschikte maaltijd afsluiter.

Bierbabbel met De Dochter van de Korenaar

Bierista Carlo had het genoegen voor een bierbabbel met de brouwers Ronald en Monique Mengerink van de Dochter van de Korenaar.

Verder lezen

Leffe is het online het meest populair

Bureau OAK deed onderzoek naar het online zoekgedrag op biermerken. Wat blijkt? Leffe is het populairst en er zijn regionaal opmerkelijke verschillen.

Verder lezen

Prijswinnende bieren in het proefglas bij Bierista's

De Bierista Community heeft afgelopen week weer heel veel bieren geproefd, waaronder enkele prijswinnende bieren. Wat vinden zij?

Verder lezen

Online proeverij door 5 Groningse brouwerijen

Vijf brouwerijen uit Groningen hebben de handen ineen geslagen en houden op vrijdag 4 december een grote online proeverij.

Verder lezen