6,9

Belching Beaver Viva La Beaver

Belching Beaver Brewery (5)

Belching Beaver Viva La Beaver is een Mexican Chocolate Peanut Butter Stout. Een dessertbier met tonen van kaneel, koffie, chocolade, pinda's en lactose.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,9

Het oordeel van de Bierista's

Belching Beaver Viva La Beaver is beoordeeld met een gemiddelde van 6,9 door onze Bierista's

6,8

Smaak

6,7

Zicht

7,1

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,2

"Vloeibare Snickers."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,7 Zicht Diep donker met een karamelkleurige schuimt.

7,8 Neus Heel veel pinda.

7,0 Smaak Mooi dessertbier. De chocolade en pindakaas ligt er dik bovenop.

Spijssuggestie Dit is een toetje op zich, maar gaat goed samen met vanille-ijs en chocoladedesserts.

6,9

"Deze stout is harmonieus, maar niet overrompelend. Op een paar accenten na blijft alles aan het oppervlak en dat maakt het toch wat laf en staat ver van vurige Mexicaanse allure. Over het algemeen geen goede spijsbegeleider en bijvoorbeeld niet geschikt naast uitbundige Mexicaanse bonenschotels, die meer pit aan de dag leggen. Ook de afbeelding op het 473 ml. blik is uitbundiger dan het bier zelf."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,8 Zicht Zwart, ondoorzichtig en rijk aan koolzuur. Redelijk aanwezig beige/bruin en medium schuim, dat snel weg knispert.

6,9 Neus Direct duidelijk pindakaas samen met chocolade aroma in de neus, dat vriendelijk geluimd je hand in hand tegemoet treedt. Maar ook met koffie tinten die door het bier heen verweven zitten en niet echt opvallen.

6,9 Smaak Een wat zoetige snoeperige combinatie met nu vooraan chocolade, in mindere mate gevolgd door nog wat peanut butter. Met het zoete komt lactose (melksuiker) op de proppen, wat ook iets melkachtigs meebrengt. Ongecompliceerd en zelfs wat dunnetjes tijdens de beleving. Als kruidig accent kaneel impressie doorheen de smaak, maar vagelijk. Afdronk mild zoetig met chocola, tikje droog.

Spijssuggestie Met belegen kaasblokjes, (on)gebrande pinda's en wat noten als amandelen, walnoten of hazelnoten. Studentenhaver. Op het vlak van snackerigheid valt hier veel voor te bedenken als allerlei besmeerde toastjes onder meer met diverse soorten leverworst. Zelf zien ze het als geschikte maaltijd afsluiter.

6,5

"Een bier wat tijdens het inschenken nog wat uitstraalt, maar als de schuim weg is, dan ziet het er minder aantrekkelijk uit. En dan begint de uitdaging voor de bierdrinker. Dat was met dit bier zeker het geval."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

5,5 Zicht Zwart bier met een dun laagje crème-kleurig schuim, maar daar blijft niets van over.

6,6 Neus Pindakaas of een soort mix van zoute boter, chocolade en een zoetje.

6,6 Smaak De smaak is iets scherp. In de afdronk; chocolade, lactose, zoet, pindakaas (meer boterachtig dan de pindakaas die wij hebben) en melkachtig het eindigt wat droger in de keel.

Spijssuggestie Pittige kaasblokjes

5 Redenen waarom ook jij Bierista wilt worden

Bierista, meester in bier is een felbegeerde titel. Er zijn wel 100 redenen te bedenken waarom je dat zou willen. We geven je er vijf.

Verder lezen

Sint Bernardus Tripel op de proeftafel

Sint Bernardus Tripel staat bekend als een typische Belgische Tripel met alles er op en er aan. Bij Bierista hebben we er zin in!

Verder lezen

Hertog Jan Proeftuin blijft verrassen

De experimentele reeks bier uit de Hertog Jan Proeftuin wordt dit jaar uitgebreid met vier bijzondere bieren. Die wil je als echte liefhebbers niet missen.

Verder lezen

Moersleutel Macaroon Machine Coconut Pastry Stout - Dik, dikker, dikst

Je hebt bieren die je spreekwoordelijk met mes en vork moet drinken, omdat ze zo dik zijn. We hebben er weer een gevonden!

Verder lezen