5,0

Artigianale Ma.ma

Amarcord Birra Artigianale Italiana (3)

Artigianale Ma.ma is een Weizen. Een fris Italiaans bier met een alcoholpercentage van 5,0%.

Details

Bierstijl
Alcohol
5.0%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
5 °C
Volume
50 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

5,0

Het oordeel van de Bierista's

Artigianale Ma.ma is beoordeeld met een gemiddelde van 5,0 door onze Bierista's

4,0

Smaak

4,5

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Fruitig
Koolzuur

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
5,0

"Tja... Ik vind het er al niet goed uitzien (persoonlijke voorkeur), maar het gaat om de inhoud. De geur is goed, dit is een geur die je kan verwachten van een weizener. Dat is ook het enige positieve. Qua smaak is het gewoon slap en waterig. Het heeft kort de frisse smaak die het hoort te hebben. Het is een goede doordrinker voor de warmere dagen. De Italianen hebben het leuk geprobeerd en het is ook weer niet zo dramatisch, maar ik raad de Duitse weizener van een erdinger of Paulaner dan toch aan. (Meer smaak.)"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Fruitig
Koolzuur

4,5 Zicht Het heeft een hele bleekgele kleur. Verder is het een troebel bier, doordat het ongefilterd is. Persoonlijk vind ik bleekgeel bier niet om aan te zien. Tot slot heeft het een goede en romige schuim kraag

7,0 Neus Het ruikt als een weizener. Het heeft net zoals de duitse weizener een lichtzure geur.

4,0 Smaak Fris en doordrinkbaar bier. Het heeft een lichtzurige smaak, echter verdwijnt die snel. Er is niet echt sprake van een nasmaak. Je proeft het nog net achter in je keel, daar proef je nog kort het koolzuur. De smaak is überhaupt niet spectaculair, het heeft geen body en vrij droog. Het is dus vrij waterig.

Spijssuggestie Droog vlees. Iets zoutigs, aangezien dit een doordinkbaar en slap bier is.

Diacetyl, gewenste of ongewenste boteraroma's in je bier

Diacetyl staat bekend als een smaakafwijking. Dat is niet in alle gevallen zo. Waar wel, waar niet en meer over de oorzaken.

Verder lezen

Lindeboom drie keer de beste

Lindeboom Bierbrouwerij uit het Limburgse Neer heeft tijdens de World Beer Awards in Londen drie keer een gouden plak gewonnen.

Verder lezen

Gas is groener bij Grolsch

Grolsch heeft gas opgewekt uit het eigen afvalwater. Deze innovatie levert per jaar zo'n miljoen kubieke meter groen gas op.

Verder lezen

Lekker proeven - drie bieren uitgelicht

Bierista's houden van een goed glas bier. Dagelijks komen er vanuit de community vele nieuwe expert-reviews. We lichten er drie bieren uit.

Verder lezen