7,3

Alvinne Phi

Brouwerij Alvinne (11)

Alvinne Phi is een Sour. Het bier heeft een uitstekende zoet-zuur balans dankzij de 40% tarwe in de moutstorting. Het maakt deel uit van de trilogie “Omega – Phi – Sigma”.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Gemengde gisting
7,3

Het oordeel van de Bierista's

Alvinne Phi is beoordeeld met een gemiddelde van 7,3 door onze Bierista's

8,0

Smaak

6,5

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,3

"De sommelier vroeg mij zeer vriendelijk of ik wist dat ik een soul besteld had. Daar was ik me van bewust. Een blond zuur bier in dit geval. Naast het zuur is er overigens wel degelijk ook het zoet van fruit aanwezig, wat mooi in balans is met elkaar."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,5 Zicht Een mistig bier waarvan de kleur tussen oranje en roze hangt. Zalmroze. Er is een piepklein randje wit schuim aanwezig.

7,0 Neus Een hele fruitige geur, zowel het zoete als het zure.

8,0 Smaak Naast het zuur proef je ook wel degelijk zoet. Deze twee smaken balanceren mooi met elkaar in iedere slok. Iets wrange afdronk.

Spijssuggestie Frisse zalmsalade

La Trappe Puur frisse dorstlesser

La Trappe Puur is niet zo bekend als de grote broers La Trappe Blond, Dubbel, Tripel en Quadrupel. Toch is dit biologische bier meer dan de moeite waard.

Verder lezen

Drie bieren om van te genieten

Bierista heeft weer drie bieren op een rijtje gezet, die je zeker eens gedronken wilt hebben. Warm aanbevolen deze IPA, Strong Ale en kruidge Tripel.

Verder lezen

BierButler Vrijdag: Roerei met cheddar en Tripel Karmeliet

Heb jij zin in een lekker weekend! Dat gaat op deze BierButler Vrijdag wel lukken met een roerei vergezeld door een Tripel Karmeliet.

Verder lezen

Bierverkoop gecrasht

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat de bierverkoop in ons land ongekend is gedaald. Het aantal bierbrouwerijen is ondanks alles gestegen!

Verder lezen