Zilver voor Tweach Tripel met Kumasi

9 augustus 2022
Het is een jaar geleden dat het bier Tweach Tripel 2 werd gelanceerd. Dit bier werd gebrouwen bij Brouwersnös in Groenlo en is om meerdere redenen een bijzonder bier. Daar is nu een extra reden bij gekomen, want Tweach Tripel 2 heeft een zilveren medaille behaald bij de World Beer Awards in Londen.

Zoals gezegd, Tweach Tripel 2 is om meerdere redenen bijzonder. De mannen achter het bier zijn alle drie oud-inwoners van Groenlo, zogenaamde Grollenaren. Rob Porskamp is het gezicht van Brouwersnös, waar het bier wordt gebrouwen. Jos Oostendorp is de geestelijk vader van het bier en de man achter het merk Tweach en het voormalige gezicht van Brouwerij Brouwersnös. Lars Gierveld is een programmamaker, die zich heeft gestort op de frisdrinkmarkt. Hij bedacht Kumasi Drinks, een duurzame frisdrank gemaakt van het restproduct van cacao.

Verspilling

Nog een reden waarom dit bier zo bijzonder is, is vanwege het ingrediënt kumasi.  Dit kun je het best omschrijven als fruitsap extract van de cacaovrucht. Lars had al een manier gevonden om dit fruitsap in Ghana op te vangen en uiteindelijk te verwerken tot Kumasi fruitsap in een flesje of een blikje. Zo wordt verspilling van grondstoffen voorkomen en hebben de cacaoboeren in Ghana extra inkomen én een eerlijke prijs voor de boer. Dit klinkt mooi en dat is ook mooi, zeker als je de ontstaansgeschiedenis van het fruitsap kent. Check daarom zeker even deze video.

World Beer Awards

Nu is Tweach (een samenvoeging van Twente en de Achterhoek) om nog een reden bijzonder. Dat is vanwege de zilveren medaille die het bier kreeg tijdens de World Beer Awards. Er zijn talloze verkiezingen, maar er zijn er maar een paar die er qua betekenis echt bovenuit steken. De World Beer Awards is er daar zeker een van. Deze zilveren medaille wordt dan ook uitgebreid gevierd bij Brouwersnös. Inmiddels kijken we uit naar Tweach 3, want net als Tweach 1 en Tweach 2 gaat dit zonder twijfel ook weer een bijzonder bier worden. Ben je geinteresseerd in dit bijzondere bier? Neem dan contact op met info@brouwersnos.nl.