Nieuw - Tweach Tripel 2 met fruitsap uit de cacaovrucht

12 augustus 2021

Het succes van speciaalbier Tweach Tripel 1 gebrouwen met drinkbaar, gefilterd Grols grachtwater smaakt naar meer! Nu is er Tweach Tripel 2, een volle ronde Tripel gebrouwen met kumasi, het fruitsap uit de cacaovrucht.

Tweach Tripel 1 was een bijzondere samenwerking tussen NX Filtration uit Enschede, Jotem Waterbehandeling uit Vriezenveen en Brouwersnös uit Groenlo. Voor het nieuwe bier is Jos Oostendorp van Tweach wederom een unieke samenwerking aangegaan. Samen met programmamaker en duurzaam juice-ondernemer Lars Gierveld van Kumasi Drinks en Brouwersnös is een heerlijke smaakvolle Tripel ontwikkeld, gebrouwen met fruitsap extract uit de cacaovrucht. Tweach Tripel 2 is geboren!

Kumasi

Kumasi is het bijzondere fruitsap uit de cacaovrucht dat normaal gesproken wegstroomt. Samen met Ghanese boeren heeft Lars Gierveld een manier gevonden om het op te vangen en te verwerken. Zo wordt verspilling van grondstof voorkomen en hebben de cacaoboeren extra inkomen. Het vruchtvlees rondom de cacaoboon is gezond én bijzonder. Het smaakt niét naar cacao of chocola maar naar een soort mix van lychee, mango en witte perzik. Normaal stroomt het weg bij het openbreken van de cacaovrucht (alleen de bonen worden gebruikt).

De door Kumas Drinks ontwikkelde frisdrank kun je gewoon direct uit ’t flesje drinken. Of je kunt er een mooie cocktail mee maken. Er zijn twee varianten op de markt die allebei bestaan uit alleen sap en water. Puur en zonder toevoegingen dus. Sappi is de fruitige dorstlesser en Gassi is het smaakvolle, prikkelende zusje. Cacaoboeren in Ghana hebben zo extra inkomsten met een product, dat normaal gesproken de grond in stroomde. 

Verkrijgbaarheid

Tweach, het biermerk van Jos Oostendorp, doet nu ook mee met de duurzame Kumasi-beweging door bier te brouwen met het fruitsap uit de cacaovrucht. Zo draagt Tweach ook in deze samenwerking weer een steentje bij aan een betere wereld. Tweach Tripel 2 is gebrouwen in samenwerking met Brouwerij Brouwersnös in Groenlo, inmiddels een begrip in Nederland en zeker in het oosten van het land. In totaal zijn er slecht 3850 Tweach-flessen beschikbaar. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8,5%. Elke fles is aan de voorzijde uniek genummerd. Tweach Tripel 2 is o.a. verkrijgbaar bij brouwerij Brouwersnös in Groenlo en diverse slijters in de Achterhoek en Twente. Ook bij Bierista kun je dit bier bestellen.  Check hier de aanbieding:

Bestel nu