Vierde editie van de Hertog Jan Grand Prestige Dag

20 oktober 2019
Hertog Jan Grand Prestige is het enige bier in Nederland dat zijn eigen dag heeft. Op zaterdag 23 november wordt voor de vierde keer de Grand Prestige Dag gehouden.

Het is al weer achttien jaar geleden dat de brouwmeester van Hertog Jan, Gerard van den Broek, per toeval de smaakevolutie van de Grand Prestige ontdekte. Vanaf dat moment is Hertog Jan zich meer gaan verdiepen in de rijping van bier. Vele flessen liggen in de kelder in Arcen, sinds 2017 wordt het kroonjuweel van Hertog Jan zelfs op houten vaten gerijpt en steeds meer liefhebbers rijpen thuis hun verzameling Grand Prestige.

Rondleiding

Reden genoeg voor een speciale dag die volledig gewijd is aan Hertog Jan Grand Prestige. Op zaterdag 23 november is de vierde editie van de Hertog Jan Grand Prestige Dag. De locatie is de brouwerij in Arcen. Tijdens deze dag kun je onder andere een kijkje nemen in de brouwerij. Voor €2,50 nemen we je mee door de brouwerij en laten we je genieten van een heerlijke Grand Prestige. Vanwege de grote interesse in het brouwerijbezoek en de beperkte capaciteit van de brouwerij is aanmelden noodzakelijk. Je kunt hier een plekje in de rondleiding reserveren.

Hertog Jan Grand Prestige

Hertog Jan Grand Prestige is een zwaar en donker bier van 10%. Bij Hertog Jan spreken ze van hun kroonjuweel. De Grand Prestige is een gerstewijn, een barley wine, gebrouwen met vier verschillende soorten mout. Je proeft gebrande mout, gedroogde fruit, karamel en een hint van chocolade. Dit zware bier is uitermate geschikt om op te leggen, om te bewaren. Onder de juiste condities zal de smaak evolueren. Na een aantal jaren proef je sherry- en porttonen. Na zes tot zeven jaar is dit bier op zijn hoogtepunt. Na die periode blijven de bijzondere aroma's, maar zal de volheid van de aroma's langzaam maar zeker wat afnemen. De Hertog Jan Grand Prestige is een verwarmend en zeer rijk bier, gewaardeerd door bierliefhebbers over de hele wereld; een echte klassieker, made in Limburg.