Uiltje Brewing Company van de fles af

17 augustus 2020
Uiltje Brewing Company neemt vanaf september afscheid van de glazen bierfles. Een aantal grote retailers in de Nederlandse markt, waaronder Albert Heijn, maakt de keuze voor een ruimer aanbod van speciaalbier op blik. Een grote wens van de Haarlemse brouwerij komt hiermee uit.

Ten opzichte van bier op fles, heeft blik een aantal belangrijke voordelen. De overstap naar alleen afvullen op blik ligt op één lijn met een van de kernwaarden van Uiltje Brewing Company, het zo vers mogelijk drinken van bier.

Voordelen

De kwaliteit van bier lijdt onder de invloed van licht en lucht, en het blik als verpakkingsvorm is veel beter in staat beide buiten te houden dan een fles. Hiermee blijft het bier in blik langer vers. Een blik weegt minder en is stapelbaar, dus voor de consument makkelijker mee te nemen. In transport en logistiek laat een blik een kleinere milieuvoetafdruk achter, en blik wordt twee keer meer gerecycled dan glas.

Bird of prey

Bekende bieren van Uiltje Brewing Company zijn onder meer Bird of Prey, Dr. Raptor en FF Lekker met je bek in het zonnetje.