Uiltje Superb-Owl met stip op 1

8 februari 2021
Met veel bombarie kondigde Uiltje Brewing Company onlangs een nieuw bier aan: Uiltje Superb-Owl, een alcoholarme IPA me slechts 0,2% en laag in calorieën. Inmiddels hebben de honderden pakketten via Bierista hun weg gevonden en stromen de reviews binnen. Is dit bier heaven of hell?

Bij Bierista hebben we natuurlijk ook zelf de proef op de som genomen. We hebben een blikje Uiltje Superb-Owl open getrokken en kritisch tegen het licht gehouden. Wat we dan zien is een bleekgeel bier. Helder is het bier zeker niet, maar troebel is te zwaar. Laten we het houden op 'mistig'. Het schuim is wit, de schuimkraag is niet al te groot en zakt vrij snel in.

Ik ontvang graag de beste deals

Superb-Owl

De geur van Uiltje Superb-Owl een en al fruit. De frisse hoptonen brengen vooral tropisch fruit met zich mee. Rijpe ananas, maracuja en mango stuiven je glas uit. Dan de eerste slok. Ook hier proef je zoet tropisch fruit. Ondanks de zoetheid is het bier fris. Dat komt enerzijds omdat er onder dat tropisch fruit ook wat citrusfruit te ontwaren valt. Anderszijds is dit bier perfect in zijn koolzuur. Niet te veel, maar voldoende om de fruitige smaken te dragen en een fris mondgevoel te krijgen.

Bittere finish

Dit alcoholarme bier is een IPA en dan verwacht je hop en een fatsoenlijke bitterheid. Op hop hebben ze niet bezuinigd bij Uiltje Brewing Company. Dat ruik je en dat proef je. De bitterheid proef je goed in de finish zonder dat die bitterheid storend of scherp is. Het geeft de Superb-Owl een bite, een stevig karakter. Dit is een alcoholarm bier dat je zeker wel voor je plezier drinkt. Hier wil je ook graag een tweede van drinken.

Alcoholvrij Top 10

Superb-Owl staat met stip op 1 in de Top 10 - Beste Alcoholvrij Bier. In deze Top 10 nemen we de bieren mee met maximaal 0,5% alcohol. In de meeste landen geldt dit als alcoholvrij. Nederland is het braafste jongetje van de klas en ziet 0,1% als bovengrens voor de noemer alcoholvrij. De afgelopen week werden bijna 450 pakketten uitgeleverd door bierliefhebbers die het speciale Uiltje-pack hadden besteld met het nieuwe bier er in. Wat vinden zijn van dit bier? Mocht je dit pakket hebben gemist, kijk dan wat vaker in onze shop. En wil je er als eerste bij zijn, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Daarin houden we je op de hoogte van mooie bieren en de beste aanbiedingen.

Dorstlesser

De zeer ervaren Bierista Miel Neuraij, normaliter liefhebber van het zware spul, geeft dit bier een 9,3! "Fruitig met mooi hopbitters. Een puike IPA!". Jaap Horsman geniet ook van de Superb-Owl. Ook hij looft de fruitige hoparoma's. "Heerlijke doordrinkbare dorstlesser voor als je geen alcohol wilt drinken." Dagelijks worden er nieuwe expert-reviews aan dit bier toegevoegd. Voorlopig staat deze nieuwkomer met een gemiddelde waardering van een 7,7 met stip op 1 voor gevestigde namen als de Brand IPA 0.0, Heineken 0.0 en de vandeStreek Playground non-alcoholic IPA.