Trappistenbrouwerij De Kievit open voor bezoek

12 juli 2021
Trappistenbrouwerij De Kievit opent de deuren. Eens per twee maanden kun je zien waar de trappistenbieren in Zundert worden gebrouwen. De excursie is te boeken via de VVV in Zundert en bestaat uit een uitleg, wandeling, brouwerijbezoek en afsluitende proeverij.

“Al sinds de oprichting mag de brouwerij zich in veel belangstelling verheugen”, vertelt broeder Christiaan, die verantwoordelijk is voor de brouwerij. “Wij zijn echter altijd heel terughoudend omgegaan met verzoeken om de brouwerij te bezoeken. Dat deden we om de monastieke rust in de abdij zo min mogelijk te verstoren. Mede dankzij de enthousiaste reacties die we kregen op de virtuele rondleiding tijdens de Week van het Nederlandse Bier en op enkele eerdere bezoeken, hebben we besloten de deur van de brouwerij bij wijze van experiment op een kiertje open te zetten.“

Van Goghhuis

Eva Geene van de VVV Zundert is blij met deze ontwikkeling. “Het brouwerijbezoek versterkt de toeristische aantrekkingskracht van Zundert. Naast het Van Goghhuis, de landgoederen met hun prachtige natuur en het Corso is er nu nog een extra reden om Zundert te bezoeken en zelf te ontdekken wat de regio te bieden heeft.”

Als experiment zal een excursie georganiseerd worden op de derde vrijdag van iedere even maand in 2021 (20 augustus, 15 oktober en 17 december), steeds om 15.00 uur. De excursie duurt ongeveer twee uur en is alleen vooraf te reserveren via vvv@vangoghhuis.com. 

Zundert 8

Trappistenbrouwerij De Kievit is één van de elf brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mogen voeren. Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen. De brouwerij kent een gelimiteerde productie en brouwt slechts twee bieren: Zundert 8 en Zundert 10. Deze beide bieren worden zeer hoog gewaardeerd door de bierkenners van Bierista.