Trappistenbier Zundert 10 komende maand op tap

24 oktober 2019
Broeder Guido en broeder Christiaan van trappistenbrouwerij De Kievit zullen op donderdag 31 oktobeer het eerste glas Zundert 10 van het vat tappen. Om te vieren dat Zundert 10 in november 'Bier van de Maand' is bij de Alliantie van Biertapperijen (ABT), wordt het symbolische eerste glas om 19.00 uur getapt bij café-restaurant De Beyerd in Breda. Nooit eerder kwam dit zware trappistenbier uit de tapkraan.

Het 'Bier van de Maand' zet iedere maand een ander speciaalbier in de schijnwerpers dat niet eerder van de tap verkrijgbaar was. Voor de maand november hebben de 37 ABT-café's een gelimiteerde hoeveelheid fusten Zundert 10 Trappist geleverd gekregen. Broeder Christiaan noemt het een kijkt uit naar de gebeurtenis: “Zundert 8 van het vat is vorig jaar goed ontvangen. We kijken er naar uit om ook ons prijswinnende Zundert 10 van de tap aan te bieden. Maar om zelf het eerste glas te tappen, dat is wel spannend. Het is niet iets wat ik als monnik gewend ben te doen.”

Zundert 10

Zundert 10 is een Quadrupel met een kruidige toets. Dit trappistenbier is diep roodbruin van kleur, met een mooie, licht beige, schuimkraag. De geur geeft hints van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.

Trappistenbrouwerij De Kievit is één van de twaalf brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mogen voeren. Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen. De brouwerij kent een gelimiteerde productie.