Schneider Weisse komt met twee bieren in blik

2 april 2020
Schneider Weisse heeft iets nieuws. De familiebrouwerij uit het zuiden van Duitsland brengt twee bieren nu ook uit in blik. Het gaat om de Schneider Weisse Helle Weisse TAP 1 en Schneider Weisse Aventinus TAP 6. Deze bieren blijven ook gewoon in fles en fust leverbaar.

Het is best bijzonder dat een ambachtelijke familiebrouwerij bieren uitbrengt in blik. "Duitsland wordt vaak gezien als traditioneel bierland. Dat mag dan zo zijn, er gebeuren ook innovatieve zaken, zoals deze ongepasteuriseerde, ongefilterde bieren met hergisting uitbrengen in blik", vertelt Maarten Tegenbosch, die de Schneider Weisse-bieren exclusief importeert in ons land.

Hergisting

"Het is niet eenvoudig om deze bieren met hergisting in blik af te vullen. Schneider Weisse werkt samen met een bedrijf dat de techniek verstaat om deze bieren op de juiste manier af te vullen in blik. Dat is belangrijk, want als je op de juiste wijze de blikken vult, blijft de kwaliteit en de versheid van het bier langer gewaarborgd. De smaak komt optimaal tot z'n recht. Bier in blik is een opkomende trend en Schneider Weisse loopt graag voorop bij nieuwe ontwikkelingen."

Helle Weisse

Schneider Weisse Helle Weisse TAP 1 is een Weizen met slechts 4,9% alcohol. Het bier is gebrouwen volgens een nieuw recept. De zachte volle smaak, die zo typerend is voor de bieren van Schneider Weisse, gaat hand in hand met de frisse fruitige tonen van citrusfruit en banaan. "Weizen bieren zijn ideale bieren voor in het voorjaar en de zomer. Dorstlessend en verfrissend. En zeker in de fraai vormgegeven blikken een echte blikvanger voor straks aan het strand en op het terras."

Aventinus

Het tweede bier dat Schneider Weisse op blik heeft afgevuld is de Schneider Weisse Aventinus TAP 6. Deze donkere Weizen Doppelbock heeft 8,2% alcohol en is vol van smaak. Tonen van karamel en gedroogd fruit smelten perfect samen met de banaan-aroma's die kenmerkend zijn voor de bierstijl Weizen. Dit bier is oorspronkelijk gebrouwen voor in de vastentijd. Als men niet mocht eten, dan kon men via dit bier het lichaam toch voorzien van brandstof. Inmiddels is de Aventinus uitgegroeid tot een van de succesnummers van de brouwerij.

Original

Vlaggenschip van de brouwerij blijft de Schneider Weisse Original TAP 7. Maarten laat weten dat er vooralsnog geen plannen zijn om dit bier op blik uit te brengen. "Dit bier blijft voorlopig alleen op fles en fust leverbaar. De Original is de moeder van alle Weizen-bieren. Het wordt nog steeds gebrouwen volgens het  oorspronkelijke recept uit 1872. Het is een zacht, vol en romig bier dat bierliefhebbers over de hele wereld in vervoering brengt." Ook Bierista's zijn gek op de Schneider Weisse Original TAP 7. De Bierista Community waardeert dit bier gemiddeld met een 7,6.

Webshop

Maarten Tegenbosch had zich de introductie van deze noviteit wat anders voorgesteld. "Door de coronacrisis kunnen we dit bier niet introduceren zoals we graag hadden gewild. Wij leven erg mee met onze afnemers, die de deuren gesloten moeten houden. Dat is een regelrechte ramp nu het terrasseizoen begint. Ook wij als brouwerij hebben het zwaar te verduren; een belangrijk deel van onze omzet is weggevallen. Wel hebben we een prachtige webshop, waar iedereen de bieren van Schneider Weisse kan bestellen. Ook de nieuwe blikken zijn inmiddels via de webshop verkrijgbaar."