Schneider Weisse Aventinus TAP 6 met goud bekroond

11 november 2020
Schneider Weisse Aventinus TAP 6 heeft een gouden medaille gewonnen tijdens de European Beer Star 2020. Het is niet voor het eerst dat deze Weizen Doppelbock onderscheiden wordt.

De European Beer Star is een van de meest prestigieuze competities ter wereld. Er worden rond de 2500 bieren beoordeeld uit meer dan twintig landen. De jury bestaat uit een internationaal gezelschap van onafhankelijke bierdeskundigen, sommeliers en meesterbrouwers.

Winnaar

De gouden medaille voor de Schneider Weisse Aventinus TAP 6 is met gejuich ontvangen in de Duitse familiebrouwerij in Kelheim. Ook Maarten Tegenbosch van Schneider Weisse Nederland toostte bij het horen van dit goede nieuws. “Een gouden medaille tijdens de European Beer Star geeft een geweldige impuls. Als je hier als winnaar uit de bus komt, kan niemand betwisten dat je tot de beste bieren ter wereld behoort.”

Weizen Doppelbock

Schneider Weisse Aventinus TAP 6 is de oudste Weizen Doppelbock ter wereld. Het bier werd oorspronkelijk gebrouwen voor de vastentijd. Met 8,2% is dit een ‘voedzaam bier’ dat gezien werd als vloeibaar brood. Het donkerkleurige bier wordt inmiddels het hele jaar gedronken, zeker ook in de herfst en winter.

Doordrinkbaar

De smaak van de Schneider Weisse Aventinus is rijk. Aroma’s van karamel, blauwe pruimen en banaan geven een volle smaak. De tarwe in deze donkere Weizen zorgt voor een uitstekende doordrinkbaarheid. De volle, gulle smaak, de robuustheid en tegelijkertijd die doordrinkbaarheid geven dit bier zijn unieke karakter.

Meer eremetaal

Afgelopen weekend werd Schneider Weisse Aventinus TAP 6 ook al bekroond tot Beste Bockbier van Twente. Slijterij Mitra Voortman liet een deskundige jury ruim 50 bockbieren proeven. Schneider Weisse Aventinus TAP 6 kwam als beste uit de bus. Op de tweede plaats eindigde Schneider Weisse Aventinus Eisbock. Deze geconcentreerde variant heeft 12% alcohol en heeft nog intensere aroma’s van karamel, gedroogd fruit en marsepein.

Verkrijgbaar

Schneider Weisse Aventinus TAP 6 is verkrijgbaar in blik en op fles en fust. Dit bier krijgt van de Bierista Community, bestaande uit duizenden bierkenners, een beoordeling van gemiddeld een 8,2. Onder meer Mitra Slijterijen hebben dit bier vast in het assortiment, evenals de Helle Weisse TAP 1 en het vlaggenschip van de familiebrouwerij, Schneider Weisse Original TAP 7. Ook deze bieren worden zeer gewaardeerd met respectievelijk een 7,7 en een 7,5. Alle Schneider Weisse bieren zijn ook direct te bestellen via de webshop van Schneider Weisse.