Proost op een zonnig weekend met verfrissing

29 mei 2021
Proost, op een lekker zonnig weekend. Met deze drie biertips zit jij dit weekend helemaal goed. Bierista's dronken, Bierista's proefden en Bierista's schreven expert-reviews. De meest gewaardeerde bieren zetten we hier in de spotlights.

We beginnen de Top 3 met de Duits & Lauret Blond. Marco Lauret en Danielle Duits zijn de gezichten achter deze brouwerij. Ooit begonnen als huurbrouwerij, maar tegenwoordig hebben ze een ketels in Fort Everdingen. Deze waanzinnige locatie is het bezoeken meer dan waard. Het zal je niet verbazen dat het bier op deze historische locatie die nu bier ademt jouw biertje nog beter smaakt!

Duits & Lauret Blond

Duits & Lauret Blond is een Belgische Blond met een eigen twist. Het bier heeft 6,5% alcohol en heeft aroma's van fruit en bloemen. Een heerlijk smaakvol bier voor op het terras. Ook aan tafel is dit een uitstekend bier. Heerlijk bij veel vis- en kipgerechten. Bierista zijn dol op dit goudgele bier. Zij geven gemiddeld een 8,6. Als dat geen warme aanbeveling is voor dit bier. Net als de Blond vallen ook de andere bieren van Duits & Lauret op door de evenwichtige smaak en goede balans. Niet voor niets worden de bieren van deze brouwerij met grote regelmaat worden onderscheiden.

Lagunitas Hazy Wonder

Lagunitas Hazy Wonder, een bier van Amerikaanse bodem door de brouwerij zelf omschreven als een regenboogbier. Wat een enorme hoeveelheid aan smaak tref je aan in deze hopbom. Het is vooral fruit dat je proeft. Oorzaak van al die fruitige aroma's is de enorme hoeveelheid hop die is gebruikt. Niet alleen veel hop, maar ook veel soorten hop. Desondanks heeft dit bier niet veel bitterheid; het is een fris en vriendelijk bier dat al bij het inschenken een wolk aan fruit verspreidt.

In het diepe zuiden weten ze hoe ze bier moeten brouwen. Alfa Edel Pils en Brand Pilsener zijn toppers. In datzelfde rijtje mag zeker ook Chateau Neubourg genoemd worden. Dit verfrissende bier gebrouwen door Gulpener Bierbrouwerij heeft een zeer opvallende blauwe fles. Deze verschijning trekt de aandacht en is mede de reden waarom top-restaurants voor dit bier kiezen. Het is natuurlijk niet alleen de uitstraling. Chaureau Neubourg is een absoluut topbier, een verfrissende Pilsener met een pittige, karaktervolle hopsmaak. Niet voor niets is dit bier jaren achtereen verkozen tot beste Pilsener van Nederland en vaste klant in de hoogste regionen van de Top 10 Beste Pilseners.