Pohjala in de spotlights

27 mei 2022
Brouwerij Pohjala staat de komende maand vol in de spotlights bij Bierista. De bieren van de brouwerij uit de Estse hoofdstad Tallinn zijn bij de doorgewinterde bierliefhebbers reeds lang een fenomeen. De hooggewaardeerde Pohjala-bieren kom je op steeds meer plekken tegen. Zelfs in de supermarkten zijn de topbieren tegenwoordig gemeengoed. Tijd voor een kleine kennismaking.

De komende maand zetten we een aantal bieren van Pohjala Beer op de proeftafel. Een daarvan is de Pohjala Virmalised, een IPA in blik met 6,5%. Deze India Pale Ale wordt door Bierista's gemiddeld met een 8,0 gewaardeerd. Dat belooft al veel goeds. Ook staat de Pohjala Birchy klaar voor een kleine smaaktest. Dit is een 'juicy Double IPA' met 7% alcohol. Pohjala Torm is een Imperial Gose. "A strong sour and salty wheat beer". Dat wordt vast een bijzondere ervaring.

Bucketlist

Bierista's geven de Pohjala Cocobänger een 8,9. Als je deze Imperial Stout met koffie en kokosnoot nog niet hebt geproefd, zet deze dan zeker op je bucketlist. Met 12,5% alcohol is dat vast een experience waar je warm van wordt. Met 12% zit de Pohjala Chateau Noir in dezelfde categorie als de Cocobänger. De Chateau Noir is een Baltic Porter, die een tijd heeft gelegen op rode wijnvaten en vaten van Pedro Ximinez. Alleen daarvan word je toch al nieuwsgierig?

Pohjala Öö

Als laatste in dit rijtje hebben we Pohjala Öö, een Imperial Baltic Porter met 10% alcohol. Ook een topbier volgens de kenners van Bierista. Dit bier krijgt een rapportcijfer 8,9. Het moge duidelijk zijn dat Pohjala niet zomaar een brouwerij is. In Tallinn worden exclusieve bieren gebrouwen, die hier 'gewoon' bij de slijters en zelfs in de supermarkten verkrijgbaar zijn. Heb jij een bijzondere ervaring met deze brouwerij, ben je er misschien zelf geweest of heb je een anekdote over de bieren? Laat het ons weten. Komende maand dus nog veel meer Pohjala bij Bierista.