Naeckte Brouwers neemt aandeel in Pontus Brewing

17 september 2019

Nando Servais, de oprichter van Pontus Brewing, heeft de afgelopen periode gesproken met Jan Albert van der Veen en Michel Lagrand van de Naeckte Brouwers. Gesproken is over de toekomst van Pontus Brewing. Conclusie: Samen sta je sterker! De zeilen worden gehesen en Pontus Brewing gaat weer volle vaart vooruit!

De Naeckte Brouwers neemt een aandeel van 50% en verstevigt daarmee het fundament van Pontus. De samenwerking, die al ontstond bij de oprichting van Pontus Brewing in 2013 (toen nog Brouwerij Pampus geheten), wordt versterkt. Het past in de strategie en filosofie om de samenwerking te intensiveren omdat beide brouwerijen elkaar op diverse gebieden aanvullen.

Pontus kan nu gebruik maken van het team van de Naeckte Brouwers en dus meer kennis delen op gebied van brouwen, marketing, sales en logistiek. Daarnaast kan Pontus constant beschikken over de brouwlocatie in Amstelveen-Bovenkerk en gaat daardoor van huurbouwerij naar fysieke brouwerij. Nando blijft het gezicht en de drijvende kracht van Pontus Brewing. Er komt een vast assortiment bieren, dat het hele jaar beschikbaar is, aangevuld met seizoensbieren en specials. Daarnaast gaat Nando recepten ontwikkelen voor nieuwe Beach Brews (lichtere, zomerse bieren) en Monster Brews (zwaardere, donkere bieren) en gaat hij zich bezighouden met verkoop en marketing.

Core range bieren

- Lighthouse; saison/farmhouse ale van 6,5%
- Sirens’ Song; American pale ale met jeneverbessen van 5,5%
- Oceanic Flight; India pale ale van 6,5%
- Gigantic Sailor; Double India pale ale van 8,0%

Beschikbare seizoensbieren

- Pricus; Doppelbock van 7,5%
- Captain Goatee; Ondergistende bock van 7,0%

Pontus Brewing

Pontus Brewing is in 2013 opgericht door Nando Servais als Brouwerij Pampus. Op verzoek van een Belgische brouwerij werd de naam in 2016 gewijzigd in Pontus Brewing. De thematiek en nautische verwijzingen bleven. Net als de filosofie om uitdagende bieren te maken voor hen met een ‘Thirst for life’.

Naeckte Brouwers

Naeckte Brouwers Jan Albert van der Veen en Michel Lagrand brouwen al twintig jaar samen bier. Eerst als hobbybrouwer, later als huurbrouwer. In 2013 werd de eerste brouwerij geopend in het Amstelveense Bovenkerk, in 2018 gevolgd door een twee keer zo grote brouwerij met proeflokaal in de Annakerk. Inmiddels zijn de Naeckte Brouwers wereldberoemd in Amstelveen en omgeving en bestaat de vaste lijn uit twaalf verschillende bieren.