Maximus brouwt Blackout voor feest in Tivoli

2 februari 2019
Het Utrechtse trio Black Sun Empire bestaat 20 jaar. Dit in Utrecht en omstreken bekende driemanschap vormt de organisatie van Blackout, het op één na langst lopende feest in Tivoli Utrecht. Het vierde lustrum wordt gevierd met een speciaal door Brouwerij Maximus gebrouwen bier. Deze India Pale Lager kreeg - ondanks de slechts 5,5% alcohol - de naam Maximus Blackout mee.

Sinds de eerste editie van Blackout in 2003, is het feest niet meer weg te denken uit het Utrechtse nachtleven. Vorig jaar werd voor het eerst een XL editie georganiseerd. Voor deze editie wilde de groep - vanwege het jubileumjaar - iets extra’s bieden aan de trouwe fans van dit donkere genre. Een eigen bier!

Brouwerij Maximus

De beste partner hiervoor werd al snel gevonden: Brouwerij Maximus. De brouwer ontwikkelde een speciaal recept voor een ondergistend bier met veel Amerikaanse en Duitse hop.
Maximus is een onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Dakhaas Weizen, Brutus Red Amber, Highhops IPA, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond en een groot aantal andere speciaal bieren. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het Proeflokaal te bewonderen.
 
Maximus wil met haar bieren mensen met gezelligheid verbinden en samenbrengen. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een reïntegratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen.