La Trappe komt met speciale editie van de Isid'or

7 maart 2019
La Trappe komt midden april met een nieuw bier. Het is een special edition van de La Trappe Isid'or. Het gaat om een lichtere variant van het bekende trappistenbier. De La Trappe Isid'or Special Edition 2019 is nu beschikbaar op fust en op 75cl flessen.

Het gebeurt niet zo vaak de Trappistenbrouwerij De Koningshoeven, de brouwerij in Berkel-Enschot, waar de La Trappe-bieren worden gebrouwen, met iets nieuws komt. Nu hebben zij - ter ere van het 10-jarig jubileum van La Trappe Isid'or - de brouwers uitgedaagd om samen met de hoptelers een unieke, gelimiteerde editie van dit bijzondere bier te maken. Om hierin te slagen hebben ze gebruik gemaakt van een melange van twee nieuwe experimentele hopsoorten.

La Trappe Isid'or

Toen we hier lucht van kregen was onze aandacht natuurlijk gelijk gewekt. De reguliere La Trappe Isid'or is een vol bier met karameltonen, 7,5% alcohol en een stevige body. De special edition 2019 is een wat lichtere variant. Dit bier heeft 6,5% alcohol. De kleur wordt omschreven als goudbruin. Kenmerkend is volgens La Trappe de fruitige geur. "Van de gebruikte hopsoorten is de ene hop een subtiele variatie op de klassieke ‘Hallertau’ hop met verfijnde, kruidige en peperachtige tonen en een frisse, zachte bitterheid. De andere hop geeft het bier een krachtig aroma met tonen van rijpe bessen en citrusfruit. Het lagere alcoholpercentage ten opzichte van de reguliere La Trappe Isid’or, de gekarameliseerde gerstemout en de synergie tussen beide hopsoorten, prikkelen het smaakpalet", zo laat La Trappe weten.

Woorden van gelijke strekking horen we van een medewerker van het proeflokaal. Hij heeft het bier al mogen proeven van de tap. Vanaf nu is het bier verkrijgbaar in retail en horeca en natuurlijk in de kloosterwinkel en het proeflokaal van La Trappe zelf. Een deel van de opbrengst gaat naar een scholenproject in Oeganda. Voor de kinderen in district Ssanje wordt basis- en vervolgonderwijs mogelijk gemaakt, zodat zij een kansrijke toekomst tegemoet kunnen gaan.