Jubileum Nationale Bokbierdag in Zutphen

6 oktober 2022
De Nationale Bokbierdag bestaat 25 jaar. Dat wordt komende zondag gevierd met een extra feestelijke editie. Heb je zin in een leuk uitje, kom dan zondag naar Zutphen. Je hebt keuze uit zo'n twintig verschillende Bokbieren, er is live muziek, een prachtig nostalgische optocht met veel paarden en bierwagens en veel gezelligheid. En de toegang? Die is gratis.

Zutphen is een prachtige Hanzestad met een centrum waarin veel middeleeuwse gebouwen te bewonderen zijn. De historische markten in het centrum vormen het decor voor de 25ste editie van de Nationale Bokbierdag. Ooit begonnen als een ludiek, lokaal evenement. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van de grotere eendaagse evenementen van ons land. Tienduizenden liefhebbers komen ook zondag weer proosten op de opening van het nieuwe bokbierseizoen.

Nostalgische optocht

Wat mag je verwachten? Grote publiekstrekker is toch wel de grote nostalgische optocht met historische voertuigen en veel paarden. Er zijn bierwagens te zien van onder meer Grolsch, Heineken, Brand, Amstel en Bavaria. Die oude bierkarren voortgetrokken door stoere, fraai opgetuigde paarden, blijft een prachtig gezicht. Het lange lint van deelnemers slingert zich een weg rond het stadscentrum.

Bier en muziek

Als de optocht voorbij is trekt iedereen richting de markten om daar het nieuwe Bokbier te proeven. De Zutphense horeca tapt meer dan twintig verschillende soorten. Op verschillende podia in de stad is live muziek. Er is voor ieder wat wils, van stevige beats tot disco en rock uit de 70's en 80's. Er is bier voldoende en ook voor de rest komt de inwendige mens niets tekort.

Welke bieren kun je verwachten? De grote merken zoals Grolsch Herfstbok, Amstel Bock, Hertog Jan Bockbier zijn van de partij, maar ook minder bekende bieren als Huttenkloas, de Hanzebock van Stadsbrouwerij Zutphen en Chamaven geven acte de presence. Het grootste bokbierfeest van Nederland duurt van 13.00 tot 19.00 uur.