Honing Tripel van Grutte Pier wint Mitra-verkiezing

24 januari 2021

De winnaar van de verkiezing ‘Bier van het jaar’ is bekend! In totaal streden twaalf bieren om deze titel in de wedstrijd opgezet door Mitra in samenwerking met het magazine Bier!.

150 Watt van Stadsbrouwerij Eindhoven, tevens de winnaar van de Dutch Beer Challenge in 2020, wist het nog spannend te maken maar uiteindelijk ging de Honing Tripel van Grutte Pier Brouwerij met de eerste prijs aan de haal. Noordtsingle van Brouwerij Noordt behaalde tevens een mooie score waarmee zij op een tweede plek zijn geëindigd.

Grutte Pier

Frans Filius en Renze Bil van Brouwerij Grutte Pier hebben dit winnende bier speciaal gebrouwen voor een tentoonstelling in het Fries museum, dat het verhaal vertelt over de banden tussen de Friezen en de Vikingen. Het bier werd in een gelimiteerde oplage gebrouwen en is helaas niet meer verkrijgbaar.

Verkiezing

Al jaren lichten Mitra en Bier! magazine iedere maand een speciaalbier uit. Sinds 2018 krijgt dit bier de titel ‘bier van de maand’ en doen de bieren automatisch mee aan de ‘Bier van het jaar verkiezing’. Op de website van Mitra kunnen liefhebbers elke maand hun stem uitbrengen. De bezoeker geeft bij het stemmen aan of hij/zij het bier goed of niet goed vindt. Hoe meer positieve stemmen, des te beter de overallscore. Het bier met de hoogste score wint uiteindelijk de verkiezing.