Hertog Jan en Bronckhorster brengen Witte Raaf weer tot leven

15 mei 2019
Nederlands eerste witbier is even terug van weggeweest. De Witte Raaf is opnieuw gebrouwen en wordt ten doop gehouden aan het begin van de Week van het Nederlandse Bier, die gehouden wordt van 16 tot en met 26 mei.

 Gerard van den Broek van Hertog Jan en Steve Gammage van Bronckhorster Brewing Company zijn goede maatjes. Eerder brouwden ze al een Alt - De Alliantie - samen. Dat smaakte naar meer en na het betere brainstorm- en denkwerk met een goed glas bier er bij werd het idee geboren om Neerlands eerste witbier nieuw leven in te blazen. De Witte Raaf was in de jaren tachtig tot in het midden van de jaren negentig een begrip onder bierliefhebbers.

Origineel recept

Gerard van den Broek kwam met het originele recept naar de brouwerij in Rha, waar het witbier werd gebrouwen. "Het is geheel gebrouwen volgens het originele recept", aldus Raymon Gammage van de Bronckhorster Brewing Company. "Witte Raaf is een fris witbier met 5,1% alcohol en een duidelijke koriander-toets. Een heerlijk bier voor op een zonovergoten terras of bij de barbecue."

Verkrijgbaarheid

Gammage: "We verwachten zo'n twaalfduizend liter totaal te brouwen de komende tijd." Het opnieuw brouwen van Witte Raaf is vooralsnog een eenmalige gebeurtenis. Het bier is verkrijgbaar bij de café's aangesloten bij het Genootschap van Hertog Jan. Op fles is het verkrijgbaar bij Mitra, in de brouwerijshop van Hertog Jan en in de webshop van Bronckhorster. Deze zomer kun je Witte Raaf ook proeven bij de festivals Kannen & Kruiken en Lepeltje Lepeltje.