Genieten van een lekker trio

8 maart 2021
Elke week maakt de redactie van Bierista een selectie uit de vele expert-reviews die geschreven worden door gediplomeerde Bierista's. Deze week hebben we een Tripel, een Weizen en bier met een heel bijzonder geurtje voor je geselecteerd.

Het eerste bier is Paix Dieu. Dit Belgische abdijbier van 10% werd vroeger gebrouwen in de abdij van Paix Dieu. Tegenwoordig wordt het gebrouwen in de brouwerij van de familie Caulier. Dit is een zeer bijzondere Tripel, die gebrouwen wordt bij volle maan. Zou het daarom zijn dat de Bierista Community dit bier gemiddeld waardeert met een 8?! En dankt dit bier daar zijn hoge notering in de Bierista Top 100 aan? Feit is dat dit een zeer smeuïge Tripel is, waar je lang van kan genieten.

Grolsch Puur Weizen

Het tweede bier is Grolsch Puur Weizen. Dit verfrissende tarwebier is vanaf deze maand verkrijgbaar in de iconische bruine beugelfles. Grolsch Puur Weizen is gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot en heeft alles wat een goede Weizen behoort te hebben. Dit bier werd tijdens de World Beer Awards al eens gekozen tot Beste Weizen ter Wereld. Aan dit bier zitten nog meer mooie verhalen, die je terugvindt in de gratis speedcourse over Grolsch.

Othmar Rauchbier

Othmar Rauchbier is een bier waar je van houdt of een bier dat je verschrikkelijk vindt. Feit is dat dit bier - gebrouwen in het Twentse Ootmarsum - met veel liefde en vakmanschap is gebrouwen. Het won niet voor niets diverse prijzen. Net zoals je Grolsch Puur Weizen de beste Weizen van Nederland kunt noemen, zo kun je Othmar Rauchbier zonder schroom het beste rookbier van het land noemen. Hou je neus boven het glas en ruik de rokerige aroma's, die je wellicht aan bacon doen denken. De smaak is al net zo karakteristiek. Bierista houden wel van dit uitgesproken bier. Met een gemiddelde waardering van een 7,8 staat dit bier hoog aangeschreven.