Genieten van de beste bieren

1 mei 2021
Herken je dit? Je staat in de winkel en ziet door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel keus. Welk bieren zijn de moeite waard en welke niet. Check dan deze site. Bierista's schrijven dagelijkse verse expert-reviews. Zo zie jij precies welke bieren je moet hebben om echt te kunnen genieten. Uit al die expert-reviews hebben we weer drie bieren gepikt, die we even extra in het zonnetje willen zetten.

Het eerste bier komt uit Zuid-Limburg, uit Gulpen om precies te zijn. Gulpener Ur-Weizen is een biologisch tarwebier. Heerlijk fris en doordrinkbaar met slechts 5,3% alcohol. Dit is een makkelijk en rond bier dat zich eenvoudig leent om te combineren met uiteenlopende gerechten. Deze Weizen smaakt bijvoorbeeld net zo lekker bij mosselen als bij asperges en ook bij kip en lichte gerechten met varkensvlees is dit bier een waar genot.

Gouden Carolus Classic

Bierista's zijn razendenthousiast over de Gouden Carolus Classic. Dit bier wordt door de bierkenners gewaardeerd met gemiddeld een 8,1. En dat is een prachtige score voor een bier dat al jarenlang aan de top staat. Dit verwarmende bier met kruidige aroma's heeft liefst 8,5% alcohol. Je blijft ruiken en nippen en voordat je het weet is je glas. Daar moet je met deze zware pater uit het Belgische Mechelen toch een klein beetje voorzichtig mee zijn.

Turf 'n Surf

De bierstijl Tripel hoeft nauwelijks nog introductie. Bij thuisbrouwers is dit het meest populaire bierstijl om te brouwen. Logisch gevolg is dan natuurlijk dat Tripels ook veel gedronken worden. VandeStreek Turf 'n Surf behoort tot de absolute top van de Nederlandse Tripels. Dit bier uit Utrecht kan zich meten met bijvoorbeeld de La Trappe Tripel of de Angus Tripel van Bronckhorster Brewing Company. Turf 'n Surf staat al heel lang hoog genoteerd in de Top 10 Beste Tripel. Met een gemiddeld rapportcijfer van een 7,9 weet je zeker dat je een goed bier in handen hebt. Cheers!

Expert-reviews

Wil je meer weten over alle facetten van bier: van brouwen tot bierstijlen en van foodpairing tot biercultuur, dan is de Bierista Bieropleiding iets voor jou. Op een laagdrempelige, zeer toegankelijke manier leer je van alles en word jij van een bierkenner tot een bierexpert. Met je bierdiploma op zak kun jij ook expert-reviews schrijven. Je bouwt een mooie smaakbibliotheek op en je wijst middels de expert-reviews collega-bierliefhebbers de weg, op zoek naar alleen de beste bieren. Bestel de Bierista Bieropleiding nu of geef 'm cadeau!