Voor de bierliefhebber gaat er even niets boven Groningen

4 april 2019
De Martinikerk in Groningen is tot en met zaterdag het Mekka voor bierliefhebbers. Brouwers uit heel het land tappen er tientallen verschillende bieren, er zijn workshops en nog veel meer.

Bierfestival Groningen heeft in ruim vijf jaar tijd een uitstekende naam opgebouwd bij zowel brouwers als bierliefhebbers. Iedereen komt in april graag naar de Martinikerk. Woensdag begon het festival met een bier-spijs-diner voor maar liefst 380 gasten. Al ruim van tevoren waren alle plekken aan tafel uitverkocht. De reacties na afloop waren lovend, waardoor de organisatie bijna niet anders kan dan volgend jaar een nieuw record neerzetten van misschien wel 400 gasten.

Bierfestival

Tot en met zaterdag draait alles om bier in Groningen. Tientallen stands met taps hebben bezit genomen van de kerkvloer om de duizenden bierliefhebbers die naar de kerk komen van mooie bieren te voorzien. De brouwers uit het noorden des lands zijn goed vertegenwoordigd, maar ook vanuit andere windstreken komen de biermakers graag naar dit festival. Het festival begint op donderdag. Op vrijdag is de kerk geopend van 19.00 tot 23.00 uur en op zaterdag is er een middagsessie (13.00-17.00 uur) en een avondsessie (19.00-23.00 uur).

Deelnemers

Enkele tientallen brouwerijen nemen deel aan het Bierfestival Groningen. Een kleine greep uit het brede aanbod: Brouwerij Maallust, Van Moll Craft Beer, Stanislaus Brewskovitch, Ramses Bier, Muifelbrouwerij, vandeStreek bier, Brouwerij Kees, Bronckhorster Brewing Company en Brouwerij De Molen. Meer informatie vind je op de website van het Bierfestival Groningen.

(foto: Arvid Bergström)