Drie biertips om lekker van te genieten

30 januari 2021
Bierista's hebben de afgelopen dagen weer honderden bieren geproefd en beschreven in expert-reviews. Uit dat enorme aanbod van biertips hebben we drie totaal verschillende bieren gekozen, die meer dan de moeite waard zijn!

Gulpener Bier nam afgelopen jaar een nieuw brouwhuis in gebruik. Het is tot op dit moment het meest duurzame brouwhuis van Europa. De gloednieuwe hardware zorgt voor nieuwe mogelijkheden. Gulpener Sterk Rogge Bier is daar een prachtig voorbeeld van. Dit krachtige bier van 8,5% is een volmoutig bier met opvallend zachte fruittonen. Een heerlijk bier om even lekker bij weg te dromen. Dat vindt ook de Bierista Biercommunity, die dit bier waardeert met een gemiddelde van liefst een 8,3. En nieuws vers van de pers: Gulpener Sterk Rogge Bier is gekozen tot 'Biologisch Product van het Jaar 2021'.

Karakter

Het tweede bier dat we van harte aanbevelen is misschien wel het meest ondergewaardeerde bier van Hertog Jan. We hebben het over Hertog Jan Karakter. Al jarenlang een zeer bescheiden lid van de bierfamilie uit Arcen. Hertog Jan Grand Prestige, Hertog Jan Tripel en natuurlijk Hertog Jan Pilsener staan vaak in de schijnwerpers. Hertog Jan Karakter hoor je maar zelden. Terwijl dit een prachtig amberkleurig bier is met een ingetogen moutkarakter. De zachtzoete smaak zorgt ervoor dat je dit bier lekker makkelijk drinkt, maar pas wel op: de 7,5% alcohol mist zijn uitwerking niet.

Lagunitas

Een biermerk dat je steeds vaker ziet is Lagunitas. Vlaggenschip is Lagunitas IPA. Daarnaast heeft deze brouwerij een ander prachtig bier: Lagunitas A Little Sumpin Sumpin Ale.
Dit tarwebier kun je zien als een mengelmoes van een Weizen en een IPA. Lagunitas laat zich graag van zijn hoppige kant zien en dat merk je ook bij dit bier. Dit bier heeft een karaktervolle bitterheid en zal daardoor hoger gewaardeerd worden door liefhebbers van een goede IPA, dan mensen die gaan voor de zachte, verfrissende smaak van een Weizen. Dit is een heerlijk bier - door Bierista's gewaardeerd met gemiddeld een 7,3 - voor bij de pizza of een hamburger. Cheers!