Brouwerij Rodenbach verovert volledig podium op Brussels Beer Challenge

20 november 2023

Het is een ongekende prestatie: Brouwerij Rodenbach heeft het volledige podium veroverd in de categorie Flanders Red Ale tijdens de prestigieuze Brussels Beer Challenge. Deze opmerkelijke overwinning kwam tot stand nadat een panel van 95 internationaal erkende bierexperts drie dagen lang 1811 bieren uit 38 landen proefde en beoordeelde.

Rodenbach, vaak genoemd als 'waarschijnlijk de meest bekroonde brouwerij ter wereld', zag zijn vakmanschap en toewijding beloond met drie awards. Rodenbach Grand Cru schitterde met een gouden award, terwijl Rodenbach Classic de zilveren medaille in de wacht sleepte. Rodenbach Alexander completeerde het podium met brons.

Deze indrukwekkende prestatie is een erkenning van de kwaliteit en het harde werk van het brouwersteam. De Britse bierkenner Jackson prees Rodenbach als "het meest verfrissende bier ter wereld". Dit resultaat is het gevolg van een intensief rijpingsproces op de 294 foeders die de brouwerij bezit. De keldermeesters creëren unieke smaken door jong en gerijpt bier te 'blenden', resulterend in de fruitige Rodenbach Classic, de complexe Rodenbach Grand Cru en de verfijnde Rodenbach Vintage, evenals de afgeleide fruitbieren Fruitage by Rodenbach en Rodenbach Alexander.

Bovendien heeft Swinkels Family Brewers, waartoe Rodenbach behoort, in totaal 13 awards in de wacht gesleept. Niet alleen Rodenbach viel in de prijzen; ook Steenbrugge Dubbel Bruin van Brouwerij Palm, Brouwerij De Molen, Uiltje Brewing Company en Bavaria ontvingen diverse onderscheidingen. Zelfs De Koningshoeven (La Trappe), waarmee Swinkels samenwerkt, sleepte een bronzen medaille in de wacht.

Dit is ongetwijfeld een moment van trots voor Rodenbach en Swinkels Family Brewers, die hun passie voor brouwen en hun vermogen om de grenzen van ambachtelijkheid te verleggen, nogmaals bewijzen.