Bronckhorster lanceert Brok-in-de-Keel Barrel Aged #12

10 maart 2019
Bronckhorster Brewing Company heeft in korte tijd veel fans gemaakt met de Barrel Aged Serie. Deze week werd het twaalfde bier uit deze serie op de markt gebracht.

Steve Gammage van Bronckhorster Brewing Company heeft ruim acht maanden terug een vat gevuld met de Bronckhorster Brok-in-de-Keel. Dit bier heeft verschillende prijzen gewonnen, onder meer tijdens de verkiezing van Lekkerste Bockbier van Nederland. Het vat werd eerder 'bewoond' door Portugese Aguardiente. De letterlijke vertaling van Aguardiente is 'brandend water'.

Het zal je dan ook niet verbazen dat de Brok-in-de-Keel een alcoholische oppepper heeft gehad van de vatrijping. Het alcoholpercentage van dit op zichzelf al krachtige bier werd opgevoerd naar 11%. Daarnaast kreeg het bier een fijnzinnige kruidige touch. De afdronk kun je gerust pittig en verwarmend noemen. Dit is een heel fijn bier om de dag mee af te sluiten. Bronckhorster Brok-in-de-Keel Barrel Aged #12 is beperkt verkrijgbaar bij geselecteerde slijterijen en in de webshop van Bronckhorster Brewing Company.