Nieuw: Bronckhorster Barrel Aged 27 & 28

9 januari 2021
Bronckhorster Brewing Company heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in barrel aged bieren. In de brouwerij is een speciale ruimte, waar de bieren in de vaten rijpen. Dit mag je rustig omschrijven als een schatkamer. En soms gaat die schatkamer open. Dat was deze week het geval!

Bierista's die er vorige week in geslaagd zijn een van de schaarse speciale bierpacks van Bronckhorster Brewing Company te bemachtigen hebben geluk. Zij kunnen genieten van een van de twee nieuwe barrel aged bieren van de Achterhoekse brouwerij. Het zijn al weer nummer 27 en 28 uit deze succesvolle serie.

Midnightporter

Barrel Aged No. 27 is de donkere en krachtige Bronckhorster Midgnightporter. Acht maanden lang heeft dit bier gelegen op bourbonvaten van Heaven Hill. Het resultaat is een volle, krachtige Stout met bombastische geroosterde tonen, die een liefdevol spel spelen met vanille en verse kokos. De krachtige en de zachte aroma's gaan helemaal in elkaar op. Dit is een meesterlijk bier.

Blend

Het tweede bier, Bronckhorster Barrel Aged No. 28, is iets toaal anders. Steve en Raymon Gammage hebben met een pipet monsters genomen uit verschillende vaten en gezocht naar de ideale blend. Die is na veel mixen en proeven gevonden. Dit bier is een mix van BBC Four die 8 maanden heeft gelegen op Macallan whiskyvaten, Midnightporter die 5 maanden heeft gerijpt op Caol Ila-vaten en Rise & Shine die liefst negen maanden heeft doorgebracht in Heaven Hill-vaten. Hier schieten woorden tekort, dit is een bier dat moet je proeven. Beide bieren zijn al bijna uitverkocht. Dus sla je slag zolang het kan in de webshop van Bronckhorster Brewing Company.