House of Bird nieuwe trekpleister Diemerbos

6 juni 2020

Bird Brewery opende op de eerste dag van juni de deuren van hun nieuwe proeflokaal House of Bird in het Diemerbos. Talloze mensen genoten op het grote terras van speciaalbieren en smakelijke gerechten. Het bos is een trekpleister rijker.

"We hebben deze eerste dag ongelooflijk positief ervaren. Ons nieuwe team, alle gasten en ikzelf hebben de dag met een grote glimlach doorgebracht", vertelt horecamanager Teun IJff. "Mede door ons coronaproof bestelsysteem, via QR-code, hebben wij eigenlijk vanaf de start een manier gevonden om het voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Positief is dat wij daardoor ook meer tijd hebben om aandacht te steken in onze gasten, dat zien wij nu terug in de positieve recensies op internet over onze service."

Mijlpaal

House of Bird is het officiële proeflokaal van Bird Brewery. Na een crowdfunding, waarin ruim 625.000 euro werd opgehaald, startte de bouw in 2019. Voor de oprichters van de brouwerij, Rik van den Berg en Ralph van Bemmel, wordt er met de opening van een mooie mijlpaal bereikt.

Diemerbos

Het Diemerbos is een jong bos op drie kilometer van Amsterdam-oost. Het bos heeft een recreatiefunctie, waarin Vogelhuis Diemerbos een duidelijke rol zal spelen. Het proeflokaal is zeven dagen per week geopend en is een plek voor jong en oud.

Energie

"Hier leef je al die tijd naar toe en al die energie was terug te voelen in deze ene dag. Heel veel crowdfunders, vrienden, familie en andere gasten vulden het terras en dat geeft een waanzinnig gevoel", vertelt Ralph, "het gebouw en de plek zijn prachtig, maar het komt pas echt tot zijn recht als gasten hier genieten van het eten en drinken. Daar zijn we iedereen heel dankbaar voor. Een dag om nooit te vergeten."

Heerlijke bieren

Ook Rik is positief. "Het voelt als een volgende stap. Daar ben ik echt van aan het genieten. Een plek om onze brouwerij niet meer een podium te geven, mensen meer te kunnen vertellen over de bieren, onze visie en de speelse sfeer te laten ervaren. Het is fantastisch om te zien wat in ons hoofd zat ook echt overkomt."

Het proeflokaal is dagelijks geopend tussen 10.00 en 22.00 uur. Geniet er van heerlijke bieren uit eigen brouwerij, zoals de Nognietnaar Huismus, Vink Heerlijk, Datisandere Koekoek en de laag-alcoholisch Bird Non Alk.