Ze smelten de kazen voor bier

10 mei 2020
Of bier en melk een goede match zijn? Jazeker! Dan krijg je bierkaas. De smaak ervan wordt bepaald door de kaas en het bier dat ervoor wordt gebruikt.


Brouwerij Frontaal is in zijn nopjes met het de bierkaas die ze hebben ontwikkeld. De vier maanden gerijpte belegen kaas waarin Bulldog is verwerkt, is samen met Boerschappen en kaasboerderij de Driehoek ontwikkeld. Frontaal is niet de enige brouwerij die kaas en bier samensmelt. Verkrijgbaar zijn ook de kazen gemaakt met Hertog Jan Grand Prestige en La Trappe Quadrupel.

Opvallende smaak

Hoe wordt zo'n kaas nou gemaakt? Nou, door de wrongel  - dat is wat overblijft in de eerste fase van het maken van kaas -  te mengen met bier krijg je die specifieke smaak. De boer houdt vervolgens dezelfde stappen aan die hij zet als hij gewone kaas maakt. En als hij daarmee klaar is, heeft hij een kaas gemaakt met een opvallende biersmaak. In de variant van Frontaal is 1 liter Bulldog per 1 kilogram kaas gebruikt.

Extra belegen

Vijfendertig pond kaas heeft Frontaal laten snijden en plannen voor de volgende serie zijn er ook al: een extra belegen en oude variant van de kaas is in de maak. En bij die smakelijke borrelsnack kun je de knetterverse Bulldog drinken. Een lichttroebele, makkelijk door te drinken IPA van 6,0%.