Dit vinden Bierista's lekkere bieren

8 februari 2020
Als je van bier houdt, dan proef je zoveel mogelijk verschillende bieren. Bierista's houden hun ervaringen bij door expert-reviews te schrijven. Die delen ze op deze site met andere bierliefhebbers. Deze week kwamen er weer honderden expert-reviews binnen. We hebben er een aantal uitgelicht.

Pascal was een van de vele bierliefhebbers die de Road to Nowhere heeft geproefd. Dit bier is een samenwerking van tientallen Nederlandse brouwers. De opbrengst van dit bier en alle acties rondom dit bier gaan naar de Stichting ALS. Vorige week werd een cheque overhandigd van ruim € 106.000. Pascal beoordeelt dit bier met een 8,5. Het is een intens bier met veel gebrande bitterheid. Pascal houdt daar wel van en vindt ook de rooksmaak smaakvol. Ondanks de heftige smaken ervaart hij dit bier met een mokkakleurige schuimkraag als 'romig'.

Brewdog Nanny State

Lieke proefde de alcoholarme Brewdog Nanny State. Over de geur was ze wel te spreken. Veel fruitige tonen, afkomstig uit de aromahoppen deden haar nog het water in de mond lopen. De smaak vond ze toch beduidend minder. 'Waterig en laf' schrijft ze in haar expert-review. Dat waterige zal niks te maken hebben met het water dat haar na het ruiken in de mond liep. Ze komt met haar beoordeling niet hoger dan een 5,5.

La Trappe Dubbel

De maand februari is de maand van de Dubbel bij Bierista. Sijm proefde een vaste waarde in de Dubbel Top 10. La Trappe Dubbel heeft alles wat je van een Dubbel mag verwachten. Moutig, lichte gebrandheid , zoet en een goede doordrinkbaarheid. Voor Sijm is dit bier wel voor herhaling vatbaar. Hij beoordeelde de La Trappe Dubbel met een 8,0.

Grolsch Klassieke Blond

Arjan heeft al heel wat bieren geproefd. De gediplomeerde Bierista zetten deze week zijn lippen aan een glas Grolsch Klassieke Blond. Arjan proefde geel fruit en was te spreken over de milde maar toch karaktervolle bittere afdronk. Volgens Arjan hoef je van dit bier geen uitschieters te verwachten qua smaak van dit bier. Het is in alles een goede en degelijke Blond. Met een beoordeling van een 7,8 doet de Grolsch Klassieke Blond het prima.

Zundert 10

Onlangs tipten we de Zundert 10 al als een prachtig bier, waarmee je altijd goed zit. Voor John Kuster een reden om dit bier op de proeftafel te zetten. En hij onderschrijft dat de Zundert 10 een toppertje is. John proeft gedroogd fruit en kruidige tonen. Die smaken zijn hem wel bevallen. Hij geeft dit bier, gebrouwen bij De Kievit in Zundert een zeer hoge waardering: een 9,0!

Smaakbibliotheek

Het is natuurlijk leuk en leerzaam om de reviews van Bierista's te lezen. Nog veel leuker is het om zelf je proefnotities in een digitaal profielformulier op te slaan. In korte tijd bouw je een aardige smaakbibliotheek op. Je kunt een gratis account aanmaken en direct aan de slag gaan. Maar je wilt natuurlijk alle opties, bierkennis opdoen en toetreden tot de exclusieve club van Bierista's. Meer dan 2000 Bierista's deden de Bierista Bieropleiding en halen nu alles uit hun glas bier. Wil jij dat ook? Bestel dan nu de Bierista Bieropleiding.