Bierdiner in de Martinikerk in Groningen

19 december 2019
Het lijkt misschien nog ver weg, maar voordat je het weet is het tijd voor het Bierfestival Groningen. Van 15 tot en met 18 april wordt dit prachtige bierfestijn gehouden in de Martinikerk. Kaarten zijn inmiddels in de voorverkoop verkrijgbaar.

Het festival wordt afgetrapt op woensdag 15 april met het bierdiner. Dit is een vijf-gangen diner op sterrenniveau. Er is plaats voor maximaal 500 gasten. Dat lijkt veel, maar de afgelopen was het diner ruim voor die tijd al stijf uitverkocht. Dit is namelijk een bierhappening, die bij iedere Bourgondiër op de bucketlist zou moeten staan.

Biersommeliers

In het verleden waren er bij iedere editie nieuwe chefs. De lat ligt hoog en om het niveau van het afgelopen jaar opnieuw te halen zijn de topchefs van de afgelopen edities opnieuw gevraagd. Bierdeskundige Fiona de Lange host het bierdiner vanaf de kansel. Diverse biersommeliers onder leiding van Arvid Bergström vertellen aan tafel het verhaal achter de bier-spijs-combinaties.

Speciaal gebrouwen

Voor alle vijf gangen is een apart bier gebrouwen voor de perfecte match. d’Olle Grieze - het samenwerkingsbier door de noordelijke brouwers - is dit jaar een cluyn bier (een oud-Gronings haverbier) en wordt met uitsluitend streekproducten door Brouwdok uit Harlingen gebrouwen. Two Chefs Brewing  tekent voor het tafelbier.
Kaarten voor het bierdiner zijn te verkrijgen via Bierfestival Groningen.
Bierdiner in de Martinikerk in Groningen