Bier van Hoop met een boodschap

1 juli 2020
Brouwerij Hoop heeft bier met een boodschap gebrouwen. Hoop Mon Cherry is een karaktervol kersenbier om vrijheid en diversiteit te vieren.

Hoop Mon Cherry is kersenbier van 4,1%, gebrouwen om diversiteit te vieren, de mens in al in zijn kleuren. Paul Riteco, eigenaar van de brouwerij: “In deze tijd, ook door de protesten, besef ik meer dan ooit dat we nog steeds met elkaar moeten knokken voor vrijheid.” Bij de ontwikkeling van het bier sloegen de brouwers van Hoop de handen ineen met de Zaanse Regenboog, die dit jaar de eerste Zaanpride zou vieren.

Vers fruit

"Mon Cherry is zo’n zomers bier waar je op slag een goed humeur van krijgt. Deze limited edition is een echte zomervriend. Bij uitstek geschikt voor een middag in de zon op het strand of een terras. Gebrouwen met duurzame gerst, verfijnde hopvariëteiten en die geheimzinnige maar onmisbare component gist. En niet te vergeten: vers fruit. Laat je vooral niet misleiden door de rood-roze kleur. Mon Cherry is niet kunstmatig gezoet - je proeft alleen de friszure smaak van kersen. Puur natuur dus! Leg ‘m koud en drink ‘m samen met vrienden en familie. Want vrijheid, daar moet op geproost worden!", bevelen de makers dit bijzondere bier aan.

Hoop Brouwerij

Bierliefhebbers weten het al: Bij Brouwerij Hoop brouwen ze waanzinnige bieren onder het credo: smaakt goed, doet goed. Bekende bieren zijn onder meer Hoop Kaper, Hoop Session IPA, Spaansch Benauwd en Hoop Blanke Nelis. Maar de ambitie van de brouwerij aan de Zaan reikt veel verder. Aandacht voor de omgeving, mooie producten maken, échte ambacht. Het is voor Hoop geen marketingpraat, het zit geprint in hun DNA. Daarom brouwen ze met het oog op duurzaamheid én ze doen de buurt eer aan – ze werken lokaal tenzij het niet anders kan. Zo wil Hoop niet alleen het allerlekkerste bier brouwen maar ook iets wezenlijks toevoegen.