Bier proeven is een feest

11 oktober 2020
Bier proeven is een feest. Bierista's weten dat als geen ander. Zij maken wekelijks talloze expert-reviews. Deze week zagen er weer een heleboel langs komen. We pikken er een paar mooie uit. Wil je ook expert-reviews schrijven en deel uitmaken van de Bierista Biercommunity? Doe dan nu de Bierista Bieropleiding en haal je officiële bierdploma.

Het is de periode van het Bockbier. We zien dat de Top 10 Beste Bockbieren de laatste weken een van de populairste lijstjes is op Bierista. Brand Dubbelbock is al jaren een zeer gewaardeerd bier. Jan Otten dronk dit bier en schreef er lovende woorden over. Hij geeft het bier een 7,5. "Erg lekker Bockbier. Niet te zoet en met een fijne bitetrheid", zo luidt zijn conclusie.

Hazy Jane

Bier van een heel ander soort is Brewdog Hazy Jane. Dit is een New England IPA en die stijl staat bekend om z'n fruitige en hoppige karakter. Andre Valentijn is normaal gesproken een liefhebber van zware bieren. Deze Hazy Jane heeft hem toch kunnen verleiden. Al is dit bier met 7,2% ook niet echt een fris doordrinkbier. Voor André is dit een bier waardoor hij allerlei IPA-soorten steeds meer weet te waarderen. De balans tussen fruitige aroma's en de bitterheid heeft hij als zeer aangenaam ervaren. Hij geeft dit bier een ruime voldoende: 7,4.

Hopfenweisse

Sandra de Ridder proefde deze week Schneider Weisse Hopfenweisse TAP 5. Deze blonde Weizen heeft maar liefst 8,2% alcohol en heeft een prachtige stuivend hopkarakter. Daar houdt Sandra wel van, getuige de 9,0 die ze dit aromatische tarwebier geeft. Een stevig bier met een bitterheid, die haar niet stoort. Zij durft dit zware bier wel aan in combinatie met een fijn kaasplankje. Ook tijdens de barbecue laat ze zich graag vergezellen door deze Duitse vriend met zijn grote witte hoed.

Laat je ook inspireren door Bierista's. Een selectie van nieuwe expert-reviews zie je dagelijks voorbij komen op de homepage van Bierista. Op basis van al die reviews worden Top 10 lijsten samengesteld. Zo zie je in één oogopslag welke bieren meer dan de moeite waard zijn!