Bier Butler Vrijdag - Bruschetta ansjovis met Gaia IPA

23 juli 2021
Het is Bier Butler Vrijdag en dus hebben de biersommeliers van de gratis app Bier Butler en de bierkenners van Bierista weer een heerlijke bierpairing voor je in petto. Vandaag hebben we een bruschetta met ansjovis en daarbij drinken we een frisse karaktervolle IPA.

Je hebt geen bijzondere talenten nodig om de beste bierpairings op tafel te zetten. Het geheim van veel chefs is de Bier Butler. Deze gratis app geeft je antwoord op de vraag welk bier bij welk gerecht past. Download de app nu en bekijk al die combinaties en al die inspiratie.

Bruschetta

Bij Bier Butler en Bierista houden we van gezond. De meeste van onze gerechten zijn zeer verantwoord. Heel af en toe maken we een uitzondering, gewoon omdat dat ook heel lekker kan zijn. Vandaag hebben we een uitermate verantwoord gerecht, namelijk een frisse bruschetta met ansjovis. Dat klinkt culinair en dat is het ook. Toch zul je verbaasd zijn hoe snel je dit gerecht kunt bereiden.

Oedipus Gaia

Wat is er dan lekker bij zo'n fris gerecht? De biersommeliers van Bier Butler hebben een India Pale Ale gekozen. Oedipus Gaia heeft 7% alcohol en een flink dosis bitterheid. Die bitterheid wordt getemperd door de ansjovis waardoor de frisheid van het gerecht en de fruitigheid van het bier goed tot hun recht komen. Oedipus Gaia is een bier dat hoog gewaardeerd wordt door de bierkenners van Bierista. Dit bier krijgt een 7,4. Andere bekende bieren van de Amsterdamse brouwerij zijn onder meer Oedipus Mannenliefde en Oedipus Thai Thai Tripel.

Leren zelf combineren

Bier en spijs combineren is razend populair. Steeds meer mensen doen het. Wil je meer leren dan heeft Bierista twee leuke cursussen voor je klaar staan. In de cursus Bier & Spijs leer je de basisbeginselen over bier. Deze cursus kost slechts € 24,95. Wil je er een bierpack met 10 verschillende bieren erbij dan betaal je slechts € 29,95. Wil je alles weten over bier en ga je voor je Bierista Bierdiploma, dan is de Bierista Bieropleiding iets voor jou. En o ja, vergeet niet de Facebook-pagina een like te geven van zowel de Bier Butler als Bierista. En download de app voor de lekkerste gratis inspiratie.