Alfa Edel Pils onbetwist een top Pilsener

22 juli 2020
In het Limburgse Schinnen gloeien ze weer van trots. Alweer, want Alfa Edel Pils is weer eens in de prijzen gevallen. Dit maal werd het Pilsener als beste 'International Lager' gekroond tijdens de London Beer Competition. Al die prijzen, al die erkenning en ook al maandenlang een nummer 1 positie in de Bierista Top 10 Pils. Dat kan geen toeval zijn ...

"Een heerlijk verfrissend bier", "verfrissend en niet te bitter", "heerlijke Pilsener, hier kan ik er met gemak meer van op". Zo maar wat reacties van Bierista's die een expert-review hebben geschreven over Alfa Edel Pils. Gemiddeld wordt dit bier door de Bierista Community met duizenden bierambassadeurs beoordeeld met liefst een 8,7. Met zo'n hoge score staat Alfa Edel Pils al geruime tijd op 1 in de Bierista Top 10 Pils.

Geheim

Wat is geheim van Alfa Edel Pils? Daarvoor moeten we naar de Alfa Brouwerij in het Limburgse Schinnen. Al generaties lang brouwt de familie Meens hier bier. Grondstoffen vormen een belangrijk deel van het geheim. Zo wordt de mout met zorg uitgekozen en wordt er specifieke hop gebruikt (Tettnang). Het grootste geheim is misschien wel het water, dat vanaf 152 meter diepte wordt opgepompt uit eigen bron . Dit o zo zuivere water heeft vele duizenden jaren lang een weg gegaan door kiezels, krijt en mergel. Het bronwater is zo zacht en zuiver dat het zonder enige bewerking gebruikt kan worden in het brouwproces.

Bovenlip

Het vakmanschap en passie van de familie Meens speelt eveneens een belangrijke rol. Vroeger was het altijd Tante Wies die elke ochtend de kwaliteit controleerde. Pas als zij het bier goedkeurde mocht het worden afgevuld. Tante Wies is helaas enkele jaren terug overleden, maar de volgende generatie zet deze traditie voort. Kwaliteit is alles voor deze familiebrouwerij. "En dat preuv ze", zeggen ze er dan op z'n Limburgs bij terwijl ze het schuim van de bovenlip likken.

Hypes

Alfa Edel Pils is de parel van de brouwerij. Er worden ook andere bieren gebrouwen. Alfa Krachtig Dort is daar een prachtig voorbeeld van. Ook dit klassieke ondergistende bier viel in Londen in de prijzen. Alfa laat zien dat je met traditie, gezond verstand en liefde voor het product een top product kunt maken en alle hypes kunt doorstaan. Zet de bieren van Alfa thuis ook eens op de proeftafel en schrijf een expert-review op Bierista. Nog geen Bierista? Zorg dan met de Bierista Bieropleiding dat je ook een bier-expert wordt. Haal je bierdiploma en schrijf je eigen expert-reviews.

Rondleiding

Wat is er leuker dan te zien waar al dat lekkers wordt gebrouwen? Bierista geeft je 50% korting op een rondleiding, die start en eindigt in het nieuwe proeflokaal. Ga naar de website van Alfa en boek een rondleiding voor maximaal 10 personen. Gebruik de code alfa50 en je betaalt geen € 14,75 maar slechts € 7,37 per persoon. De tour door de brouwerij wordt natuurlijk afgesloten met een verkwikkende 'product-confrontatie'. De kortingscode is actief tot en met 31 augustus 2020.