Affligem bieren alom gewaardeerd om smaak en balans

22 januari 2020
De bieren van Affligem kom je op steeds meer plekken tegen. De bieren worden gebrouwen in het Belgische Opwijk en worden gekenmerkt door hun toegankelijkheid en licht fruitige karakter. Jongste bier uit de brouwerij is Affligem Blond 0.0. Dit alcoholvrije bier is een echte verkoophit en wordt door Bierista's gewaardeerd met een 7,1, waarmee het hoog genoteerd staat in de Top 10 Alcoholvrije bieren.

Het merk Affligem is helemaal gemoderniseerd. In 2000 nam Heineken een groot belang in Affligem en sinds 2013 zijn de abdijbieren opgenomen in de serie 'global brands' van Heineken. Dat heeft een flinke boost gegeven aan de verkoopvolumes. Dat had in 1074 - toen er voor het eerst sprake was van Affligem bier - niemand kunnen bedenken.

Affligem Blond

Affligem is vooral bekend vanwege de klassieke abdijreeks. Affligem Blond is een smaakvol en toegankelijk goudblond bier met 6,8% alcohol. Deze krachtige Blond heeft alles wat je van een Belgische Blond mag verwachten, inclusief de Belgische zoetheid en die fruitige toets. Affligem Blond heeft de afgelopen jaren flink wat eremetaal geoogst op bierconcoursen over de hele wereld. Bierista's geven dit bier gemiddeld maar liefst een 7,8!

Affligem Dubbel


Affligem Dubbel is een donker abdijbier met eveneens 6,8% alcohol. De gebrande mout bepaalt heel duidelijk het karakter van dit bier. Je ruikt en proeft karameltonen. Een vleugje chocolade en koffie wordt ook vaak waargenomen. Dit is een robuust bier dat uitstekend past bij bijvoorbeeld vleesgerechten. Net als de Affligem Blond heeft dit bier ook een zachte afdronk en valt de uitstekende balans op. Met een gemiddelde beoordeling van een 7,3 door de Bierista-community bestaande uit ruim 2000 Bieirsta's scoort dit bier hoog in de Top 10 van Dubbels.

Affligem Tripel

Het zwaarste bier in de abdijreeks is de Tripel. Affligem Tripel is met 9% een kneiter van een bier. Sterk, hartverwarmend, karaktervol zijn omschrijvingen die dit bier passen. Ook hier weer een geweldige balans, je proeft de kwaliteit. Fruitigheid en een mild bittere afdronk maken dit een geliefd degustatiebier. Je proeft onder meer toetsen van banaan, perzik en abrikoos. Ook dit bier viel bij menig biercompetitie in de prijzen.

Affligem Blond 0.0

Affligem mag dan staan voor bijna 1000 jaar geschiedenis; het merk is helemaal bij de tijd. Dus heeft Affligem ook een alcoholvrij bier. De Affligem Blond 0.0 heeft dezelfde volle smaak, het zoetje en de fruitigheid van de gewone Blond. Qua smaak mis je de alcohol nauwelijks, dankzij de moderne brouwtechnieken. De experts van Bierista zijn met een gemiddelde waardering van een 7,1 lovend over dit alcoholvrije bier.

Affligem Patersvat

Last but not least is er de Affligem Patersvat. Dit is de Affligem Blond die een extra 'hop-behandeling' heeft gehad. Hier is extra hop aan toegevoegd, waardoor het bier frisser en fruitiger is geworden. Oorspronkelijk werd dit bier eens per jaar uitgebracht als een blond kerstbier. Deze Patersvat viel echter zo in de smaak dat het inmiddels het hele jaar door goed verkrijgbaar is. En dat het een uitstekend bier is, bevestigen ook de Bierista's met een 8 als gemiddeld cijfer!

Verkrijgbaarheid

De bieren van Affligem zijn uitstekend verkrijgbaar tegen veelal vriendelijke prijzen in de bekende supermarkten, zoals Albert Heijn, Jumbo, Coop en de Plus. Ook in de horeca tref je deze bieren op veel plekken aan, zeker in de zaken waar Heineken Pils op de tap staat. Wil jij ook jouw mening geven over bieren. Doe dan de Bierista Bieropleiding. Verrijk je kennis, beleef de fun en profiteer van tal van voordelen. Haal ook je officiële bierdiploma!