Wild Beer Redwood 2018

The Wild Beer Co (20)

Wild Beer Redwood 2018 is een ongelooflijk complex bier met een wijnachtig karakter. De brouwers hebben de omgeving van de brouwerij afgezocht en kwamen terug met grote hoeveelheden bessen, pruimen en ander fruit. Hiermee werd de basis gelegd voor de Redwood 2018. Het bier werd bijna een jaar te rijpen gelegd op gebruikte Modus Operandi-vaten en vaten waar eerder rode wijn en Scotch Whisky in rijpte. Dat het eindresultaat een spannend, avontuur en vooral complex bier heeft opgeleverd is een understatement. Dit is een regelrechte smaakexplosie, die zowel bij wijn- als bij bierliefhebbers in goede aarde zal vallen.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
5.6%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Gemengde gisting
Plato
12.0 °P
IBU
9

Mijn bieren

Het oordeel van de Bierista's

Wild Beer Redwood 2018 is nog niet beoordeeld door onze Bierista's.

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +25

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding

Diacetyl, gewenste of ongewenste boteraroma's in je bier

Diacetyl staat bekend als een smaakafwijking. Dat is niet in alle gevallen zo. Waar wel, waar niet en meer over de oorzaken.

Verder lezen

Lindeboom drie keer de beste

Lindeboom Bierbrouwerij uit het Limburgse Neer heeft tijdens de World Beer Awards in Londen drie keer een gouden plak gewonnen.

Verder lezen

Gas is groener bij Grolsch

Grolsch heeft gas opgewekt uit het eigen afvalwater. Deze innovatie levert per jaar zo'n miljoen kubieke meter groen gas op.

Verder lezen

Lekker proeven - drie bieren uitgelicht

Bierista's houden van een goed glas bier. Dagelijks komen er vanuit de community vele nieuwe expert-reviews. We lichten er drie bieren uit.

Verder lezen