8,0

Weltenburger Kloster Barock Dunkel

Weltenburger Kloster (3)

Het bekroonde speciaalbier wordt gebrouwen met de beste ingrediënten in de oudste kloosterbrouwerij ter wereld, gebruikmakend van de modernste technologie en de traditionele monastieke brouwkunst. Het barokdonker rijpt tot zes weken in de rotskelder en ontwikkelt zo zijn onnavolgbare smaak. Het is vol, moutig aroma, fijn droog met een lichte zoetheid, fijn romig van kleur als warme bruine amber; Smaak en geur intens, krachtig en boeiend.

Details

Alcohol
4.7%
Categorie
Soepel en Subtiel
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
5 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,0

Het oordeel van de Bierista's

Weltenburger Kloster Barock Dunkel is beoordeeld met een gemiddelde van 8,0 door onze Bierista's

8,0

Smaak

8,0

Zicht

8,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"Eerst op vakantie bij het klooster Weltenburg langs de Donau* geweest toen we drie weken later dit bier bij een supermarkt in mijn geboorteplaats , Essen, tegen kwamen. Direkt een krat meegenomen. Heerlijk donker biertje. *Deze oudste kloosterbrouwerij van de wereld is een echte aanrader..."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Kastanjebruin, helder biertje met een fijne schuimkraag.

8,0 Neus Moutig, kruidig en licht zoet.

8,0 Smaak Beetje dun in de structuur, maar vol van smaak, moutig, kruidig, licht zuur, licht zoet. De afdronk is bitter.

Spijssuggestie Past overal bij: Schweinshaxe, patat, de borrel, pittige worsten of kazen en taart.

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen