9,9

Het Verzet Kameradski Balsamico

Brouwerij Het Verzet (8)

Kameradski Balsamico van Brouwerij Het Verzet is een hybride tussen een Russian Imperial Stout en Oud Bruin. Zoet en zuur wordt gecombineerd door toevoeging van balsamico azijn. Aroma's van chocolade, rozijnen, appelstroop en port. De dikke, zoete start creëert de verwachtingen van een hoestdrank die je keel verwent. Maar de verleidelijke zuurheid wanneer je slikt, verplettert die verwachtingen echter meteen.

Details

Alcohol
12.5%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
12 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
9,9

Het oordeel van de Bierista's

Het Verzet Kameradski Balsamico is beoordeeld met een gemiddelde van 9,9 door onze Bierista's

9,9

Smaak

8,0

Zicht

9,9

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,9

"Waarschijnlijk beste en meest complexe bier wat ik in 50 jaar gedronken heb. Geweldig complex bier, een kwartier na het proeven blijven zich nog steeds nieuwe smaakindrukken ontwikkelen die afwisselend vervagen en dan weer op de voorgrond treden. Niet voor beginners. maar het einde voor de liefhebber."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Diepzwart bier met donkerbruin romig schuim, direct inzakkend tot een ringetje.

9,9 Neus Zoet-zurig fruitig aroma, denk hierbij aan rozijnen en stroop. Sterk alcoholisch en balsamico duidelijk herkenbaar. Vleugje hout en chocolade. Karakter van de imperial stout blijft op de achtergrond.

9,9 Smaak Zoet verwarmende aandronk, overgaand in fruitig donkere zurigheid van balsamico. Er vallen wat houttonen waar te nemen, wat caramel en gebrande mout. De nasmaak is zoet/zurig blijft erg lang hangen. Mondgevoel is alcoholwarmend en wat samentrekkend.

Spijssuggestie Solo! Hele avond plezier van 1 flesje

Dutch Beer Challenge op 22 april

De zevende Dutch Beer Challenge vindt plaats op donderdag 22 april in Rotterdam. De uitslag wordt bekend gemaakt in mei.

Verder lezen

Honing Tripel van Grutte Pier wint Mitra-verkiezing

De Friese Honing Tripel van Grutte Pier heeft de Mitra-jaarverkiezing gewonnen. De winnaar bleef de bieren van Brouwerij Noordt en Stadsbrouwerij Eindhoven voor.

Verder lezen

We drinken steeds meer alcoholvrij

We drinken met z'n allen steeds meer alcoholvrij bier. Nu al is 1 op de 14 glazen bier die we met z'n allen drinken een bier zonder alcohol.

Verder lezen

BierButler Vrijdag: Creme Bavarois met Hertog Jan Winterbier

Heb je ook zo'n zin in het weekend. Het is weer BierButler Vrijdag. Ditmaal serveren we een dessert met Hertog Jan Winterbier.

Verder lezen