7,5

Umbri Cotta 50

Mastri Birrai Umbri (10)

Umbri Cotta 50 is een Tarwebier van hoge gisting, met behulp van geselecteerde tarwe en hop. Heldere en troebele gele kleur, dat opvalt door zijn witte, romige en zeer aanhoudende schuimkraag. In de neus zitten hinten van rijp geel fruit, banaan en kruiden. De delicate zachte smaak van de tarwemout gaat gepaard met gistachtige tonen en levendig koolzuur. De afdronk is licht zuur en dorstlessend. Het past goed bij rauwkost, vis, kaas en gegrild wit vlees. Door de ambachtelijke productie en hoge gisting kan zich op de bodem van de fles een bezinksel vormen, en omdat het niet gefilterd is.

Details

Bierstijl
Alcohol
5.6%
Categorie
Soepel en Subtiel
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,5

Het oordeel van de Bierista's

Umbri Cotta 50 is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,4

Smaak

7,4

Zicht

7,4

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Dit is eigenlijk wel een heel lekker Witbier!! Friszuur, kruidig en een zachtfrisse citrus & curacao fruitigheid. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,4 Zicht Licht geel, lekker mistig en een fijne schuimkraag.

7,4 Neus Heerlijke frisse citrus & curacao samen met de koriander geven `m een heerlijke, frisse en lichtzure neus.

7,4 Smaak Precies zoals je bij een Witbier mag verwachten, citrus & curacao, koriander en een fris zuurtje. het mondgevoel is rijk en vol. de afdronk is lekker zachtbitter.

Spijssuggestie Zomers gekruide kip in een heerlijke salade.

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen