Triporteur Rosie Rosa

BOM Brewery (13)

Triporteur Rosie Rosa is gebrouwen met brood en zonder toevoeging van hop, naar het voorbeeld van de oude Egyptenaren. Het bijzondere proces zorgt voor een mooi Blond bier van ambachtelijke producten. Jan Dierick Visschers, artisanale bakker op de Bosmolens in Izegem en Bert Van Hecke, brouwmeester en moutbakker, ontwierpen voor de Rosie Rosa een nieuw rozijnenbrood op basis van blauwe bessen. Deze blauwe bessen van de familie Schrijnwerkers uit Meeuwen-Gruitrode worden door BOM Brewery gebakken tot rozijnen. Andere ingrediënten zijn appel- en perenstroop van Ivo Bleus uit Vrolingen, zachtjes gebrande BOM gerstemout, boekweitmeel, zuurdesem, Triporteur from Heaven en Franse tarwe. Het unieke procedé leverde een heerlijke, blonde tango van artisanale producten op.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
9.2%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
9 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Het oordeel van de Bierista's

Triporteur Rosie Rosa is nog niet beoordeeld door onze Bierista's.

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +25

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding

Kornuit maakt Nederland groener met aanleg eigen bos

Kornuit gaat een eigen bos planten om de CO2 uitstoot van alle gezamenlijke momenten te compenseren.

Verder lezen

Bierista Alain start Horeca in Beweging

Niet bij de pakken neerzitten, maar wat doen. Dat is de reden waarom Alain van Bierista en collega-ondernemer Bert de actie Horeca in Beweging zijn gestart.

Verder lezen

Besteed je tijd nuttig: vergroot je bierkennis

Het zijn bijzondere tijden. Minder de deur uit en alweer een Netflix-serie kijken? Of toch iets nuttig doen met je tijd? De Bierista Bieropleiding!

Verder lezen

Bakker en brouwer slaan handen ineen

Twentse Bierbrouwerij & Vondelkoeken komen met een lekker, lokaal en ambachtelijk product: de bierkoek, gemaakt van Twents Honing Tripel.

Verder lezen