8,2

To Øl My Honningkage Is Bigger than Yours BA Bourbon

To Øl (28)

To Øl My Honningkage Is Bigger than Yours Bourbon Barrel Aged is een Barley Wine. Gebrouwen met gember, kaneel, kardemom en nootmuskaat.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
13.9%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
14 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,2

Het oordeel van de Bierista's

To Øl My Honningkage Is Bigger than Yours BA Bourbon is beoordeeld met een gemiddelde van 8,2 door onze Bierista's

8,2

Smaak

8,1

Zicht

8,3

Neus

Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,2

"Barleywine Brewed with Cinnamon, Cardamom, Ginger & Nutmeg geleverd in een slechts 25 cl. flesje maar wel met 13,9 % alcoholisch geweld. Wie wel eens een bourbon barrel aged wil uitproberen met scherpheid van een pittige kruidenmix als drijvende kracht kan terecht bij deze Honningkage uit Denemarken. Kruidigheid is hier leidend en zelfs iets overheersend."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,1 Zicht Zwart met beetje rode gloed, ondoorzichtig en met koolzuur. Bescheiden licht beige en medium schuim, dat snel inbindt.

8,3 Neus Zeer fraaie en aangename geur van de rijping in voormalig bourbon whiskey vat met vanille en wat kruidigheid. Bijna geen hout.

8,2 Smaak Iets scherpe smaak in de keel met boeiend kruidig bouquet, waarin duidelijk de invloeden van kaneel, gember, nootmuskaat en kardemom merkbaar zijn. Alles in mooie gebalanceerde verwevenheid met elkaar en behalve van de kruiden de licht zoetige bourbon vat inbreng. In de nasmaak beetje kruiderig en plakkerig.

Spijssuggestie In roomboter gebraden kippetje met groenten garnituur. Een malse biefstuk van de grill in meerdere variaties. Beide in de basisopstelling bijvoorbeeld met (grot) champignons of paddenstoelen mix.

Op zoek naar smaak

'Op zoek naar smaak' is de titel van een documentaire, waarin Perry de Man op zoek gaat naar het bier in het glas van Rembrandt.

Verder lezen

Wat zijn jouw favoriete hopspots?

De zomer is begonnen. Wij zijn erg benieuwd waar jij deze zomer bier drinkt. Wat zijn jouw favoriete hopspots in Nederland?

Verder lezen

Fred Teeven nieuwe voorzitter Nederlandse Brouwers

Fred Teeven is benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Brouwers. Hij heeft zin in zijn nieuwe job en pakt gelijk de handschoen op.

Verder lezen

Mout Bierfestival in Zwolle

Mout Bierfestival trekt weer door het land. Komend weekend - van 1 tot en met 3 juli - is het festival in Park de Wezenlanden in Zwolle.

Verder lezen