8,8

Tante Tatin

Brussels Beer Project (20)

Tarte Tatin is een quadrupel van Brussels Beer Project. Via Fruit Collect hebben zij appels van omliggende tuinen verzameld die anders weg zouden worden gegooid. Deze hebben zij gebruikt in de Tante Tatin. Een smaakvol winterbier met karamel en appel tonen. Vol en rijk!

Details

Bierstijl
Alcohol
11.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
IBU
30
EBC
45

Mijn bieren

8,8

Het oordeel van de Bierista's

Tante Tatin is beoordeeld met een gemiddelde van 8,8 door onze Bierista's

8,9

Smaak

8,8

Zicht

8,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,8

"Er is wat verwarring. Het Brussels Beer Project verschijnt onder de naam Tante Tatin in ieder geval vanaf 2016 jaarlijks met een Limited Editon. Aanvankelijk Apple Quadrupels, maar in 2018 is er ineens een Apple Tripel met op het etiket: Tatie Tatin. Met een alcohol percentage van 9,1%, iets minder dan de voorgaande Quadrupels. De 2018 Tatin is zowel in geur als in smaak aangenaam en mooi complex. Verveelt niet snel en kan met de frisheid ook goed in de winter. De naam roept associaties op met het wereldberoemde appelige (na)gerecht van de Franse gezusters Tatin, de Tarte Tatin (ontstaan in 1889). De geproefde Limited Edition 2018 is op fles gegaan 09/08/2018 en tenminste houdbaar tot 09/02/2020."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,8 Zicht Amber met rode gloed, redelijk helder en vol koolzuur. Het schuim is vol, redelijk stabiel, licht bruin en met medium structuur.

8,8 Neus Iets zoete, wat donkerder moutgeur.

8,9 Smaak Enigszins gecompliceerde, ronde, wat appel (suiker) stroperige smaak. Er is dus zoet (ook karamel), er is fruitigheid van met name appels, die ook wat frisheid brengt. Eigenlijk wel knap gebrouwen daar in België. In de nasmaak milde zoetheid, frisheid van appel.

Spijssuggestie Witte vis met appel en rozijnen, licht gekleurd vlees (kalfs), winter bbq, appeltaart of natuurlijk Tarte Tatin (eigenlijk een omgekeerd appeltaartje met een laagje gekaramelliseerde suiker er overheen).

Multi Bier versterkt marktpositie met overname De Kikvorsch

Multi Bier B.V. heeft bekendgemaakt dat het branchegenoot De Kikvorsch B.V. heeft overgenomen.

Verder lezen

Grutte Pier wint gouden medaille bij Dutch Beer Challenge 2024

Met grote trots kondigt Grutte Pier Brouwerij aan dat zij een gouden medaille heeft gewonnen tijdens de Dutch Beer Challenge 2024.

Verder lezen

Dutch Beer Challenge 2024 - de uitslag

De prijswinnaars van de tiende editie van de Dutch Beer Challenge zijn bekend gemaakt. Er zijn weer een boel blije brouwers!

Verder lezen

Wel of geen schijfje citroen in je bier?

Je bestelt een witbier. Niet zelden krijg je dan een schijfje citroen met een stampertje erbij. Is dat ok?

Verder lezen